Cadmus fordítás Cadmus
Ukrajna

2022. 07. 01.

Külföldi zsoldosok kiképzőbázisára mért csapást az orosz légierő

2022. 07. 01.

Az orosz légierő csapást mért egy külföldi zsoldos kiképzőbázisra Ukrajnában – közölte a védelmi minisztérium a napi jelentésében.

“Az orosz légierő nagy pontosságú fegyverei az éjszaka folyamán négy ellenőrző pontot semmisítettek meg, köztük a Harkov-1 és Harkov-2 területvédelmi zászlóaljakét Harkov közelében, valamint egy külföldi zsoldosok kiképzőbázisát Mikolajiv város közelében” – áll a közleményben.

Emellett 32 körzetben megsemmisítették az ukrán fegyveres erők csapatait és felszerelését, egy javítóbázist, nyolc lőszer- és fegyverraktárt, valamint egy üzemanyagbázist.

Ezenkívül a tüzérség a Kraken zászlóalj harcosainak száz tahját és mintegy tíz felszerelést semmisített meg a Harkovi területen található Pitomnik település közelében.

Az orosz légvédelmi erők a nap folyamán lelőttek két Szu-25-öst Harkov és Herszon térségében, valamint egy Mi-8-ast Mikolajiv térségében.

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és nácimentesítésére. Vlagyimir Putyin úgy jellemezte a célját, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. A védelmi minisztérium közleménye szerint a fegyveres erők csak a katonai infrastruktúrát és az ukrán csapatokat támadják. Az orosz védelmi minisztérium szerint a hadművelet fő célja Donbassz felszabadítása.

 

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑