Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2018. 11. 26.

Lavrov: Az Iszlám Állam az Egyesült Államok ,,szövetségese,, a rendszer megdöntésében Szíriában

2018. 11. 26.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy Lisszabonban tartott sajtótájékoztatón kijelentette, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szövetségre lépett Washingtonnal azért, hogy Szíriában rendszerváltást valósítsanak meg.

,,Az én véleményem bebizonyosodott, mely szerint Amerika úgy tekint az Iszlám Államra, mely jogalapot teremt a katonai jelenlétére Szíriában, sőt szövetségesként tekintenek rájuk a szíriai hatóságok elleni harcban.,,

Lavrov szerint Washington legfőbb célja ismét a rendszer megdöntése, és ez nagyobb cél számára mint az Iszlám Állam legyőzése.

Az orosz diplomata szerint az ISIS már vereséget szenvedett a korábban a szíriai kormány által ellenőrzött területeken, azonban még maradtak kisebb ellenállási góc pontok. Az Iszlám Állam legjelentősebb erősségei azokon a területeken található, melyeket az Egyesült Államok tart ellenőrzése alatt.

Ezek egyike Al-Tanfolyam város közelében található ahol az amerikai erők teljesen jogellenesen tartózkodnak. Ott egy, az ellenőrzésük alatt álló zónát hoztak létre, ahol a hírhedt Rukban menekülttábor is található. Tőle mindösszesen 55 km távolságban pedig több ezer fegyveres milicista tartózkodik akiket Washington a későbbi jogellenes tartózkodásának igazolására kíván felhasználni Szíriában.

Orientalista.hu – Al-Isfahani, Tass.com

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑