Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2015. 10. 01.

Lavrov: Információkért Moszkvához forduljanak az újságírók, ne Washingtonhoz

2015. 10. 01.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint az újságíróknak az Orosz Védelmi Minisztériumtól kellene információt gyűjteniük és nem a Pentagontól.

 ” Ne hallgassanak, a Pentagonra az orosz légicsapásokról kérdezzék az Orosz Védelmi Minisztériumot”.- mondta az orosz külügyminiszter Szergej Lavrov szerdán, John Kerry Amerikai államtitkárral való találkozása előtt New Yorkban.

Lavrov hozzátette, hogy minden információ, ami az orosz katonai akciókat érinti Szíriában azok nyilvánossá lettek téve az ENSZ Biztonsági tanácsának korábbi találkozóján.

 Mindez alatt az Orosz Külügyi szóvivő Maria Zakharova újságíróknak az ENSZ-nél elmondta, hogy a riportok, amiket a nyugat és a szíriai ellenzékek közzétettek azok mind torzítottak.

 Szerdán Lavrov figyelmeztette a Biztonsági Tanácsot hogy a ISIS (Iszlám Állam) takfirista militánsok tulajdonában vegyi fegyverek és tömeggyilkolásra alkalmas fegyverek is vannak.

“- Szíria és Irak hatalmas területein egy szélsőséges kvázi  államot hoztak létre a ISIS terrorszervezet csoportjai, ami egy hatékony offenzív apparátust irányít, stabil bevételekhez jut jól felszerelt hadserege van és tömeggyilkoló fegyver elemekkel is rendelkezik. -” mondta Lavrov.

Tegnap pinpoint légitámadásokat hajtott végre az Orosz Légvédelmi Erő 8 különböző célponton, amik az ISIS terrorista csoport Szíriában található területén feküdtek. A légitámadásokról videofelvételeket is közzé tettek.

Orientalista.hu – L. Gyula

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑