Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 08. 16.

Lelőttek egy szír gépet – Megszegték a tűzszünetet az USA támogatta iszlamisták (videó)

2017. 08. 16.

USA támogatta militánsok lelőtték a Szíriai Légierő egy MIG-21 katonai repülőgépét a jordániai határ közelében.

Az amerikaiak által támogatott Dzsaish Aszud Al-Sharkijah nevű dzsihádista csoport (a “Szabad Szíriai Hadsereg” FSA része) augusztus 15-én bejelentette, hogy tagjai lelőtték a Szíriai Arab Légierő egy MIG-21 vadászbombázóját Délkelet-Szíriában.

A szíriai hadsereg néhány órával később az állami televízió jelentése szerint azt közölte, hogy lezuhant egy Mig-21-es vadászgépe a Jordániával határos esz-Szuveida tartományban, de nem tett említést arról, hogy a gépet lelőtték volna. A jelentés szerint vizsgálat indult a katasztrófa okának tisztázására.

A militáns csoport nyilatkozata szerint az incidens Wadi Hamud térségében történt, a szíriai-jordániai határ közelében.

Az eltalált repülőgépből katapultáló pilótát a Dzsaish Aszud Al-Sharkijah terrorszervezet tagjai ejtették foglyul.

 

 

 

Az FSA fegyveresei fogságba ejtettek egy szíriai pilótát a jordániai határ közelében

A “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) nevű vahhabita terrorszervezet fegyveresei foglyul ejtették egy lelőtt szíriai katonai repülőgép pilótáját Al-Szuwejda délkeleti részén.

Az “ellenzékinek” nevezett média aktivisták egy fényképet tettek közzé az elfogott pilótáról, megerősítve, hogy túlélte a repülőgép lezuhanását miután katapultált a jordániai határ közelében.

A pilóta nevét és rendfokozatát még nem hozták nyilvánosságra a Szíriai Fegyveres Erők, ás várhatóan jó néhány óráig nem is fogják.

A tartományban – a szintén délnyugat-szíriai Daraa és al-Kuneitra tartományokkal egyetemben – július 9. óta van érvényben tűzszünet, amelyről még Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök állapodott meg júliusban a G20 csoport hamburgi csúcstalálkozóján.

Aleppoban is megszegték a tűzszünetet

Kedden legalább öt civil vesztette életét az északnyugat-szíriai Aleppot ért tüzérségi támadásban, amelyet az iszlamista fegyveresek intéztek a város nyugati pereméről. A Szíria második legnagyobb városának számító Aleppo tavaly december óta áll a kormányerők ellenőrzése alatt, amelyeknek több hónapos ostrom és az iszlamista fegyveresekkel vívott heves harcok után sikerült teljesen bevenniük a várost.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (South Front, MTI)

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑