Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2022. 03. 25.

Letette pallósát a tél, elővette kardját a tavasz

2022. 03. 25.

Tedd fel a kérdést kedves olvasó, mint a káoszban elveszett összes lélek napjainkban! Tedd fel a kérdést, hogy mi az a szellem, és mi az az eszme ami ismét idáig sodorta az emberiséget!

Száz évek távlatában jönnek mennek az izmusok, hanyatlanak és emelkednek eszmék, virágoznak és buknak el civilizációk.

De vedd észre kedves olvasó, hogy minden feszültség, ahol törésvonalak keletkeznek a törtélem sodrában, nem mások, mint a gyökértelen és a gyökérrel rendelkező szellemi kultúrák ütközőzónái.

A nyugati lélek teljes mértékben elvesztette gyökereit, így szelleme egy olyan horror vacui-ba került, ami képes beszippantani bármit. Bármilyen új izmust, bármilyen új ideológiát, bármilyen új világmagyarázatot. Ha az ember lelkének kitépik a gyökereit, akkor üresség keletkezik benne és ezt az űrt ki akarja tölteni, mert a lélek üressége természetellenes állapot. Nincs is olyan, hogy üres lélek, mert a kiüresedő lélek azonnal feltöltődik valamivel.

Ezért van az, hogy a nyugat szelleme minden megtesz azért, hogy kitépje az ősi kultúrák gyökereit, mert így az ürességben szenvedő leket azzonal fel tudja tölteni olyan ideológiákkal, amit utána a hatalmában tart és így bármit megtehet a gyökereiktől megfosztott lelkek millióival.

Vannak kultúrák, amik mesterségesen akarnak gyökeret ereszteni és vannak kultúrák, akiknek szellemisége olyan ősi, hogy gyökerei az égből erednek.

A mesterséges gyökereket eresztő civilizációk mindig rettegtek az ősi gyökerekkel rendelkezőktől, mert az ősi gyökerekkel rendelkező kultúrák hatalmas szellemi tőkével rendelkeznek, erősebbek bármilyen anyagi hatalomnál.

Ezért van az, hogy minden hódító, minden világuralomra törő hatalom szellemi gyökereket keres és keresett, meg akarta és meg akarja magyarázni létjogosultságát és erejét. Ezért mesterséges mítoszokat és új ideológiákat, izmusokat gyárt, hogy létjogosultságát igazolja. … és ha ezt megtette, akkor megtesz azért is mindent, hogy a vele szembenálló ősi gyökerekkel rendelkező kultúrát teljesen eltapossa, szellemileg megsemmisítse.

Ám vannak olyan kultúrák és olyan civilizációk is, akiknek nem kell semmiféle ideológiát gyártania, mert szellemiségük és lelkük az égben gyökerezik, amióta világ a világ.

A baj az, hogy a mesterséges lelkek folyamatosan harcba állnak az ősi lélekkel.

Ne engedjétek kitépni a gyökereiteket!

Orientalista.hu – Siroi Isi

Megosztom:

,
Back to Top ↑