Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2016. 02. 05.

Líbia újratöltve: A Kalifátus új központja

2016. 02. 05.

“Jöttünk, láttunk, ő meghalt” Ezzel a rövid mondattal foglalta össze Hillary Clinton amerikai elnökjelölt, az Obama-kormány volt külügyminisztere a hazája által lerombolt Líbia helyzetét nagy nevetéssel egy tévéműsorban Kaddafi meggyilkolása után.

Egy amerikai politikus sem nyilatkozott a Líbiába beáramló fegyverek tonnáiról, sem a zsoldoshadseregek és az aberrált Al-Kaida terrorszervezet tagjairól, akik a NATO áldásával és annak szeme láttára, a “forradalmároknak” szánt fegyverekkel mészároltak le egész falvakat, településeket a volt líbiai kormány összeomlása előtt és után , azzal a váddal, hogy a “hitetlen rezsim támogatói”.

Rövid, pár hónapig tartó bombázás, és addig a percig még nem látott fegyvermennyiség beáramlása után az országba összeomlott a “Kaddafi hitetlen rezsimjével”, a “diktatúrával” együtt az egész állam, a civilizált emberi élet alapvető formája – és láss csodát egy pár olajszerződés és a bankok több tonna aranyból való kifosztása után hirtelen megszűntek a híradások Líbiából.

Senki sem számolt be nekünk abban a médiában, amely Kaddafit szidta a “felszabadítás”, a “demokratizálás” hónapjai alatt arról, hogy mi lett az országból, olyan unalmas mód részletesen, mint ahogyan beszámoltak nekünk Kaddafi csúf tetteiről.

Sem Clinton, sem a pár évvel ezelőtt még Kaddafi kezét csókoló Berlusconi, sem Sarkozy, sem bármelyik más politikus vagy üzletember, senki sem akarta elmagyarázni nekünk, hogy mi is történt az országgal azóta. Az említett politikusok, azoknak társai és a népeik sem láttak valami sokat abból az aranyból, amiből a “diktátor” még nemrég egységes valutát akart létrehozni az egész fekete kontinensen.

Öt év telt el. A kezdetekben még bíztató volt a helyzet Líbiában.. A jelentések szerint „csak” 3 felé szakadt volna az ország, aztán minden rendben lett volna. Azonban idővel kiderült az, hogy minden, amit az öreg “diktátor” mondott igaz volt. A forradalmárok nagy része pedig valójában nem volt más, mint Al-Kaida milicistája…

Ezt az egészet a hivatalos médiumok fedezték, titkolták. Egyetlen egy beszédét sem láthattunk Kaddafinak, legfeljebb csak azokat a jeleneteket, amelyekben őt halálra kínozzák vagy a régebbi felvételeit, amiben igencsak érdekesen öltözködik.

Azóta egész városok buktak el az Al-Kaida új torzszülöttjének, a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet keze által. Sirt egy egymilliós lakosságú város, 2015 május óta a Daesh kezében van. Ez a település közvetlenül a Földközi tenger partján, avagy Európa partjaitól csupán pár száz kilométernyire található. Ezt hallotta valaki? Érti valaki? Hova lett a sok amerikai, francia, brit anyahajó, amik egészen Máltától Tripoliig szinte elzárták a földközi tengert?!

A Daesh elfoglal egy katonai repülőteret több tucat használható vadászgéppel – és senki sem lő oda egy rakétát sem. Nem érdekes?

“Jöttünk, láttunk, ő meghalt”. Ez a válasz természetesen az egészre. Kit érdekel, hogy hány város bukik el a magát Iszlám Államnak nevező emberellenes terrorszervezet kezében. Az üzleti része az őrületnek sikerült. Vagy talán maga a se nem Iszlám se nem Állam terrorista borzalom is a nagy üzletnek lenne a része…?

A terrorszervezet a világ szeme láttára toborozza az afrikai szegényeket nagyon jó napi zsoldért, hogy mészároljanak, fejeket, kezeket vágjanak le büntetlenül. Miközben amikor Moammar cselekedet hasonló módon, és a fekete kontinensről bérelt fel katonákat, hogy segítsenek neki leverni a “forradalmat”, akkor az egész NATO őt bombázta. Logikus, nem?

A mai “hivatalos” líbiai jelentések szerint a helyzet ugyan az, mint amit annak idején Kaddafi is mondott: a harcosok több mint 70 százaléka nem is líbiai. Érdekes kérdés, hogy ennek miért kell hinni, mikor Kaddafinak meg nem szabadott.

A válasz azonban egyszerű: Ismail Shukri líbiai tábornok, aki a napokban nyilatkozta ezt a Telegraphnak, a Nyugat embere. Azé a Nyugaté, akinek sikerült Irakot 40 napon belül teljesen elfoglalnia és Líbiát pár hónapon belül szétbombáznia, de az Iszlám Államot valamiért nagyon de nagyon nem sikerül megsemmisítenie.

Ma megint elkezdtek terjedni hírek Líbiából. A hírek szerint a nyugati hatalmak következő célpontja lehet Líbia – megint.

Nem unalmas?

Nem szánalmas?

“Jöttünk, láttunk, ő meghalt!”

Nevetés…

A nagy terv része lenne egy nyomorgödör létrehozása B tervként, ahova az orosz-szír bombázás elöl menekülő gyilkosok összegyűjthetők lennének, hogy kicsit levegőt vehessenek, majd új formájukban más helyeken legyenek bevethetők?

“Jöttünk, láttunk, ő meghalt!!”

Nevetés…

Ha bárki meg akarna ismerkedni Bill Clinton híres Monica Lewinsky-esetének okával és okozójával, vegyen bátorságot a következő rövid videó megtekintéséhez:

Orientalista.hu – Cadmus

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑