Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2019. 04. 05.

Magas rangú jemeni törzsi vezető állt át a népi ellenállás oldalára

2019. 04. 05.

A SANAA jemeni hírügynökség beszámolt róla, hogy Sanaaban magas rangú katonai vezetők találkoztak Ahmed Dirham Al-Shalef sejkkel aki Nihem körzet törzsi vezetője. Maarib térségét hagyta ott, hogy elmeneküljön a szaúdi katonai koalíció elől és csatlakozzon a jemeni ellenálláshoz.

A jemeni katonai hírszerzés parancsnoka Abdullah Yahya Al-Hakim vezérőrnagy örömmel fogadta a sejk döntését. A katonai vezető megerősítette, hogy a sejk már eddig is sokat segített a jemeni hadseregnek a megszállók elleni harcban, a törzse pedig már hosszú ideje nagy tiszteletnek örvend.

Al-Hakim vezérőrnagy elmondta, hogy mindenkit szívesen fogadnak aki a megszállókkal szembeni harcban teljesíteni kívánja hazafias kötelességét. Azok számára akik eddig a rossz oldalon álltak pedig amnesztiát adnak ha csatlakozni kívánnak a nemzeti ellenálláshoz. Akik visszatérnek azok szabadon hazatérhetnek a falvaikba, városiakba a családjaikhoz.

Al-Shalef sejk nem egyedül érkezett a jemeni fővárosba, hanem jelentős fegyveres kísérettel akik szintén a szaúdi koalíciót hagyták ott azért, hogy hazájukat szolgalhassák a külföldi katonai agresszióval szemben. A sejket korábban a szaúdi koalíció csapatai letartóztatták amiért együttműködött a jemeni ellenállással. Sokáig a szaúdiak által támogatott Islah párt (a Muszlim Testvériség egyik csoportja) tartotta fogva Maarib városában, sőt korábban merényletet is kíséreltek meg ellene.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑