Cadmus fordítás Cadmus
India

2018. 12. 09.

Máglyán akartak elégetni egy keresztény papot Indiában

2018. 12. 09.

Keresztény lelkészt bántalmaztak hindu szélsőségesek Indiában. A feldühödött emberek a férfit felesége és három gyermeke szeme láttára akarták hindu istenek előtt máglyán feláldozni.

John Lakra indiai lelkész és családja éjszaka igyekeztek a legkisebb, 18 hónapos, megbetegedett gyereküket kórházba vinni, amikor hindu szélsőségesek körbevették és megtámadták az autóját – közölte a Morning Start News.

A több száz fős dühös tömeg kövekkel és botokkal ütötte a gépjárművet, majd felborították azt. Az autóból kirángatták a papot és ütlegelni kezdték.

Borzasztó érzés volt, látni, ahogy a feleségem és gyerekek sírva könyörögnek az embereknek, hogy hagyjanak minket békén – emlékezett vissza a lelkipásztor.

A szélsőséges hinduk motorokon elszállították a keresztény családot, majd a lelkészt megkötözték, hindu szobrok elé fektették és két kanna üzemanyaggal leöntötték.

Tudtam, hogy ki akarnak végezni. Ezért imádkozni kezdtem Jézus Krisztushoz, majd megkönnyebbültem, és felajánlottam lelkemet az Úrnak – mesélte a meghurcolt lelkész a Linga.org-nak.

A hindu nacionalisták már gyújtották volna a fáklyákat, amikor is áramszünet állt be, és pár percig pánikba estek az emberek. Addigra viszont a helyszínre érkeztek a rendőrök és kimenekítették az indiai lelkészt és családját.

Az utolsó pillanatban csoda történt és a Szentlélek szólt hozzám. Akkor döbbentem rá, hogy nem tettem meg mindent a békéért és az én utam még nem ért véget. Elhatároztam, hogy többet fogok prédikálni Isten szeretetéről – mondta el a lelkész.

Az indiai keresztények helyzete rohamosan romlik, amióta a Narendra Modi vezette néppárt hatalomra került. A nacionalista eszméket képviselő indiai kormányzópárt olyan szélsőséges hindu szervezetekkel áll kapcsolatban, amelyeknek nem titkolt szándéka, hogy 2025-ig elüldözzék a keresztényeket Indiából.

Az ázsiai országban az elmúlt hónapban mindennaposakká váltak a vallási kisebbségek elleni atrocitások. Az ország médiumai viszont elhallgatják a hatvanhárom milliós lélekszámot kitevő keresztény közösségek ellen elkövetett sérelmeket.

S4C.news – Kassab Adonis

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑