Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2016. 12. 27.

Maguk kinek hisznek?! – A szíreknek vagy a nyugati hatalmaknak?

2016. 12. 27.

Bizonyos nyugati hatalmaknak és arab olajállamoknak, akik szerint Asszad elnök lemészárolja a saját népét, vagy a szíriai népnek:

Bashar Al-Assad elnök úr és a családja meglátogatta a Sednaya Nagyasszonya Monostort, amely egy ortodox keresztény kegyhely Sednayaban, Szíriában.

Az egyik legősibb monostor a világon, a közel-keleti térségben és Észak-Afrikában sincs hasonló. Egy ortodox keresztény női szerzetesrend tartja fenn. Rendkívüli zarándokhely keresztény és muszlim (!) hívők számára egyaránt, egy Szűz Mária ikon van a birtokában, melyet magának Szent Lukács apostolnak tulajdonítanak.

Szükségtelen rá emlékeztetni, amikor szóba hozzuk a szíriai felekezeteket, hogy Assad elnök úr és felesége két különböző vallási felekezethez tartozik, és mindketten egy teljesen más vallás ünnepségéhez csatlakoznak. Ez nem újdonság Szíriában, és nem is a háború a magyarázata. Ez már a háború előtt is ilyen módon történt.

Szíria a legvilágiasabb és a legtöbbet megengedő arab ország; mostanáig Szíria az egyetlen arab ország, amelyet olyan nyugati kormányok támadnak, amelyek a legteokratikusabb, legszélsőségesebb és legkevésbé demokratikus államokkal szövetségesek.

Újra a nyugati logikáról: „Segítsünk megdönteni ezt a szekuláris kormányzatot és támogassunk szélsőséges terroristákat a hatalomátvételben.”

Ezeknek a nyugati kormányoknak elmondjuk: a mai szíriai ünnepségeket sokkal biztonságosabb környezetben tartják meg, mint a saját városaikban és egyéb településeiken, köszönet ezért a Szíriai Arab Fegyveres Erőknek és szövetségeseiknek; azonban a leglényegesebb, köszönet a szíriai nép minden nemzetiségének és felekezetének, akik határozottan felsorakoztak a fegyveres erőik mögé, bizonyos nyugati hatalmak összes büntetőintézkedése és gazdasági blokádja ellenére, miközben azok azt állítják, hogy gondoskodnak róluk.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑