Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2017. 09. 22.

Magyar állampolgár lett két szír egyházi vezető

2017. 09. 22.

Magyar állampolgársági esküt tett két szír ortodox egyházi vezető Magyarország iraki főkonzulátusának erbíli képviseletén szerdán – tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkársága csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint Sharaf Saman Matti Sharaf (egyházi nevén Nicodemus Daud Matti Sharaf) szír ortodox metropolitát és Azeez Raed Ablahad (egyházi nevén Mor Timothius Mousa A. Shamani) szír ortodox püspököt Áder János köztársasági elnök június 12-ei határozatával honosította.

Az állampolgársági eskütétel után Nicodemus Daud Matti Sharaf érsek köszönetét fejezte ki Magyarország köztársasági elnökének, Magyarország kormányának és a magyar népnek “jóságukért, együttérzésükért”.

Az érsek azt mondta: amikor az Iszlám Állam terroristái elüldözték őket otthonukból, úgy érezték, magukra maradtak. Az állampolgárság megszerzése – folytatta -, a Szír Ortodox Egyháznak nyújtott támogatás, a keresztény fiataloknak nyújtott ösztöndíjak sokkal többet jelentenek nekik, mint az anyagi vagy technikai segítség – áll a közleményben.

Orientalista.hu – MTI

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑