Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2014. 10. 09.

Magyarok is harcolnak az iszlamisták soraiban

2014. 10. 09.

Több tucat magyar harcol különböző terrorista szervezet oldalán Szíriában.

Egyre nagyobb számban utaznak európai állampolgárok Törökországba, hogy pár hetes kiképzés után Irakba, de legfőképp Szíriába menjenek harcolni. Először az úgy mond „mérsékelt” iszlamisták soraiba állnak.
Ezek a szervezetek közvetlen kapcsolatban állnak atlantista országokkal, akik folyamatosan biztosítják a fegyverellátás, élelmiszert, logisztikai eszközöket. Természetesen anyagi források is biztosítva vannak.

Viszont a” mérsékelt” iszlamisták gyakran együtt harcolnak a már USA által is terrorszervezetként kezel Nuszra Frontal és az Iszlám Állammal. Legutóbb az USA bombázásainak hatására állt össze az Iszlám Állam és az atlantisták által támogatott FSA egyik csoportja az Iszlám Hadsereg.

A folyamtatosan fanatizálódó fiatal külföldi zsoldosok hamar az Iszlám Állam IÁ soraiba találják magukat,mert propagandájuk hatékonyabban szólítja meg az egyre jobban fanatizálható fiatal generációt. Ráadásul az IÁ egyre nagyobb területet foglal el, és anyagi bevételének köszönhetően jobb körülményeket biztosít a harcosainak, ez odavezetett, hogy a dzsihadisták többsége  szép lassan átigazol az Iszlám Állam kötelékébe. Ennek köszönhetően sok szervezett leépült vagy feloszlott.

Az Szíriai Állami Hírügynökség szerint 70-80 magyar állampolgár harcol a terroristák oldalán, többségük kettős állampolgár. Ezek az emberek Magyarországon élnek évtizede, sokan közülük már vegyes házasságból születtek. A magyar médiumok több interjút is készítettek Szíriába szökött fegyveresekről akik valamelyik szervezet tagjai lettek.

Az emigrációban élő különböző politikai tömörülések vezetőse gyakran tartanak Budapesten zártkörű rendezvényeket, kongresszusokat, ahol burkoltan tagtoborzás és anyagi források gyűjtése zajlik. Magyarországról főleg  Pick-up típusú járműveket szállítanak a terroristáknak Törökországon keresztül., amiknek a platójára gépfegyvereket szerelnek. A szervezetekkel ápolt kapcsolatot, és szimpátiát sokan már nyíltan is felvállalják. Budapesti arab boltok kirakatában gyakran látni  FSA (Szíriai Szabad Hadsereg) és más szervezetek zászlait.

orientalista.hu

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑