Cadmus fordítás Cadmus
Hungary Helps

2021. 04. 19.

Magyarország segít: kétszáz menekült szír család térhetett vissza otthonába

2021. 04. 19.

Köszönetét fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnöknek és a magyar népnek Szíriából Jean Abdo Arbach homszi érsek azért a támogatásért, melynek nyomán 200 menekült szír család térhetett vissza otthonába – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn. A magyar kormány a Hungary Helps Programon keresztül támogatja az üldözött keresztényeket a világban.

A szíriai egyházi méltóság felidézte levelében, hogy Homsz városában magyar segítséggel két keresztény ifjúsági központot és 200 lakást újíthattak fel, amelyek a Szíriában 2011 óta tomboló erőszak során semmisültek meg.

„Imádkozunk Önért és azért, hogy Magyarország egyre inkább stabil pajzsa legyen a világban az üldözött keresztény értékeknek” – írta Orbán Viktornak címzett levelében a homszi metropolita. Havasi Bertalan az MTI-nek elmondta: a homszi program megvalósítása során a helyi szakmai közreműködő partner a Magyar Máltai Szeretetszolgálat volt.

Mint ismeretes, a magyar kormány a Hungary Helps programon keresztül támogatja az üldözött keresztényeket a világban, így Szíriában is. Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkár nemrégiben közösségi oldalán felidézte az II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárka szavait, aki úgy fogalmazott: „Alapvető fontosságú barátaink, a Hungary Helps Program segítsége Magyarországról.”

MTI, Vasárnap.hu

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑