Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Vélemény

2015. 11. 26.

Már megint valamit nem értünk

2015. 11. 26.

Bele kellene olvasni. A magyar népmesék tanúsága szerint, különös tekintettel Botondra és Szentgalleni kalandra, akár őseink a kor migránsai, sőt terroristái lehettek.

Nem védem az ideérkező embereket, akárhogy nevezzék is őket, legyenek akár migránsok, mert biztos, hogy rengeteg kockázattal jár befogadásuk. De többségük ártatlan!

A kommunikációk hemzsegnek azoktól az elemektől, melyek mélyítik a szakadékot a már itt élő különböző vallású, felekezetű csoportok között. Mi az, hogy európai érték? A melegek házassága? Mi az, hogy keresztény Európa? Vagy tán nem tiszta, hogy Jézus ázsiai volt? Nem csak ő, hanem minden más próféta is? Ha nem lettek volna közel-keleti apostolok, hittérítők, „migránsok”, akkor hogy terjedt volna ez a hit Európában? A genetikai vizsgálatok pedig bebizonyították, hogy az emberiség ősei, nevezzük őket Ádámnak és Évának, Afrikából származnak. A sértődöttség jogán, Európa ugyanakkor barbárokkal járult hozzá a világtörténelemhez, Róma bukásához. Viszont nem vagyok megsértve és elismerem, hogy Európa a barbár középkorból kiemelkedett és létrehozott valamit, amit értéknek tart. Tessék, védjük meg közösen. Mert ezt az értéket együtt hoztuk létre és szűrjük ki azokat, tartozzanak azok bárhova is, akik nem ide valók.

Aki bűnös, bűnhődjön, legyen muszlim, vagy más, de vallások és kultúrák ne sérüljenek, mert ezzel a civilizáció sérül, melyet eddig együtt építettünk. Akik pedig meg akarnak menteni minket, azoktól Isten óvjon meg minket.

Ha pedig valakinek magas szinten nem tetszik az iszlám, akkor ne folytasson keleti és déli nyitás politikát, mert keleten és délen iszlám van. Ne látogasson ilyen országokat és ne próbáljon velük gazdasági kapcsolatokat erősíteni. Ha pedig észleli, hogy ott is éppolyan emberek vannak, hasonló érzelmekkel, motiváltsággal, akkor ne hirdessen végvári harcot ellenük.

Jelen terrorista fenyegetettség beállítással, pedig ismét túllőttek a célon. Ha van komoly szolgálat, akkor szűrjék ki, de jelen kommunikációval csak a feszültség nő minden táboron belül. Vagy tán ez a cél? Az biztos, hogy ezzel a beállítással az Iszlám Állam elérte a célját. Sikerült félelmet és ellenségképet generálni.

Igen, készülni kell újabb támadásokra. De ésszel, együtt, közös stratégia alapján. Pánikkal nem lehet megállítani a terrort.

Orientalista.hu – Mihálffy Balázs

Megosztom:

,
Back to Top ↑