Cadmus fordítás Cadmus
Emirátusok

2017. 10. 22.

Marsra készülnek az arabok – Külön minisztériumot hoztak létre

2017. 10. 22.

Megvan a világ első, AI-ügyekért felelős minisztere, és az Emírség kormányának célja a Mars betelepítése. Omar Bin Sultan Al Olama mellett több női miniszter is a kabinet része lett.

Omar Bin Sultan Al Olama miniszteri kinevezése az egyik olyan lépés, amely a közeli jövőbe vezet, írja az Arabian Business. Az Emírségek ugyanis nagyon belehúztak: egy olyan technológiai forradalom küszöbén állnak, aminek célja otthonok építése lesz, nem máshol, mint a Mars bolygón. 2117-re tervezik megvalósítani ezt a projektet.

Az államférfi kijelöléséről a miniszterelnök, Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum Twitter-bejegyzéséről lehetett értesülni, aki női tisztviselőket is szép számmal beválasztott kabinetjébe.

Az Emirátusok új kabinete támogatni fogja a tudást, a tudományt és a kutatást. A sejk innovatív és produktív környezetet kiépítését tűzte ki maga elé, melynek elengedhetetlen tartozéka a mesterséges intelligencia.

További Twitter-bejegyzésekből ismerhetjük meg az új kormány többi tagját: a tudományos és technikai pozíciók kiválasztottjai közt lesz például egy élelmiszerbiztonságért felelő hölgy is.

A tisztújítás:

Vérfrissítés, dinamikus változás és felkészülés nemzetünk történetének újabb fejezetére.

Tavaly februárban már sor került reformokra, amikor is az Emirátusok kiszervezett egy csomó kormányzati feladatot a magánszektorba, és leépítések is zajlottak. Az átalakítás most főleg az oktatásügyet érinti: magasabb szintű, speciális képzéseket indítanak, a szakminisztériumok égiszei alatt.

Orientalista.hu – Nuus.hu

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑