Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2015. 07. 31.

Másfél éves gyermek az izraeli terroristák áldozata (videofelvétel)

2015. 07. 31.

Meghalt egy másfél éves palesztin gyerek és megsérült négyéves bátyja szüleivel együtt péntekre virradóra Ciszjordániában, feltehetően szélsőséges zsidók szándékos gyújtogatása okozta lakástűzben – közölték izraeli és palesztin források.

Elégették a csecsemőt…

Az eset a Nablusz melletti Kafr Duma faluban történt. A családi házat éjszaka gyújtották fel, amikor a benne lakók még aludtak. Az épület leégett, és egy szomszédos, üresen álló házban is súlyos károk keletkeztek. Palesztin biztonsági források szerint négy zsidó telepes gyújtotta fel a házat.

Luba Szamri izraeli rendőrségi szóvivő szerint a ház falára olyan feliratot firkáltak, amely egy zsidó szélsőséges szervezetre utal. Szamri szerint feltehetően nacionalista indíttatású támadás történt.

Ez volt a legsúlyosabb ciszjordániai incidens azóta, hogy egy évvel ezelőtt három szélsőséges zsidó élve elégetett egy palesztin tizenévest bosszúból három elrabolt izraeli meggyilkolása miatt.

A szóban forgó zsidó csoport az elmúlt öt évben több ciszjordániai mecsetet gyújtott fel, megtorlásul az izraeli hatóságok fellépése ellen a ciszjordániai illegális telepekkel szemben. Az izraeli hatóságok két ilyen telepet számoltak fel a hét folyamán Béjt Élben.

Az izraeli hatóságok általában terrorizmusnak minősítik a radikális zsidószervezetek effajta bűncselekményeit.

Orientalista.hu – MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑