Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 08. 03.

Meggyengült a szíriai kormány ellenes csoportok egysége

2015. 08. 03.

A Helyi Koordinációs Bizottság (LCC) az egyik fő szír kormányellenes csoport elhagyta az ellenzék sorait hivatkozva arra hogy az ellenzék túlságosan is manipulálva van idegen erők által.

Egy szombati levelében az úgy nevezte a Szíriai Nemzeti Koalíciót(SNC) “érdekszövetség ami külföldi erőkhöz kapcsolódik” utalva ezzel  Szaúd Arábiára, Katarra és Törökországra jelentette az AFP. Az LCC elismerte hogy az SNC bizalma “érdekszövetségekhez kapcsolódó faktorokban és külső erőkben” volt a fő oka a “szégyenletes belső konfliktusoknak a néhány tag(Kormány ellenes) személyes ambíciója fölött”.

Az LCC hozzátette, hogy szégyent érzett amiatt ami a koalícióval történt.”Szeretnénk tudatni önökkel hogy az LCC úgy döntött elhagyja a koalíciót hivatalosan is. A  támogatói Rijád,Doha és Ankara által  a megosztással és rivalizálással megfertőzve az SNC képtelen volt egy közös frontot bemutatni eddig.

Bashar Al-Assad Szíria elnöke  előzőleg is úgy vázolta fel az ellenzéket mint “nyugat által fizetett bábukat” akik nem képviselik a népet.” Az ellenzéknek lenni azt jelenti nemzetinek lenni azt jelenti . Szíria népének érdekében dolgozni. Nem lehet ellenzék ha Katar vagy Szaúd-Arábia vagy bármelyik nyugati ország bábja beleértve az Egyesült Államokat is, kívülről van fizetve.

“Az ellenzéknek szíriainak kell lennie. Külön kell választani a bábukat és a nemzetieket”,- mondta Bashar Al-Assad szíriai elnök egy interjúban a Foreign Affairsnek Január 26-án. Szíria négy éve birkózik külföldiek által szponzorált militáns terrorszervezetekkel.

A konfliktus 230000 ember áldozatot követelt eddig ebből megközelítőleg 11500 gyermek van.

Orientalista.hu – L. Gyula

Megosztom:

,
Back to Top ↑