Cadmus fordítás Cadmus
Tunézia

2017. 02. 24.

Meghosszabbították a rendkívüli állapotot

2017. 02. 24.

A Tunéziai Hadsereg február 17.-én pénteken bejelentette, hogy az algériai határhoz közeli Semmama hegységben egy összecsapás során 2 fegyverest megöltek, egyet pedig letartóztattak.

Tunéziában a katonai és a biztonsági erők továbbra is magas riasztási fokozatban vannak, miután tavaly az Iszlám Állam terrorszervezet több tucat harcosa megtámadta a líbiai határnál fekvő Ben Guerdane (Ben Gardan) városát.

A tunéziai Honvédelmi Minisztérium nyilatkozata szerint: „a mai napon a katonai alakulatoknak sikerült végezniük két terroristával Sammama hegységben, többeket közülük pedig megsebesítettek, egy gyanús személyt pedig letartóztattak.”

A minisztérium hozzátette, hogy lefoglaltak 3 puskát is a szélsőséges csoportoktól, akik a régió göröngyös hegyvidékein keresnek menedéket.

A tunéziai elnökség február 16.-án csütörtökön bejelentette, hogy újabb három hónappal meghosszabbítja az országban a rendkívüli állapot idejét.

Az elnökségi nyilatkozat szerint a hosszabbításról szóló döntés a miniszterelnök és a Népi Kongresszus elnökének nemzetbiztonsággal kapcsolatos kérdések (különösen a határ menti helyzet és ezen régió) ügyében történő egyeztetése utána született.

.

A rendkívüli állapot kihirdetése Bedzsi Kaid esz-Szebszi elnök nevéhez fűződik 2015 novemberében. Okának hátterében az a fegyveres támadás áll, mely 2015 novemberében a főváros központjában célozta meg a biztonsági erőket. Egy öngyilkos merénylő felrobbantotta az elnöki őrség egy járművét a főváros közepén. Az eset a biztonsági erők katonái közt 12 áldozattal járt, 17-en pedig megsebesültek – írja a Reuters és az RT.

Orientalista.hu – Johnny Corleone

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑