Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2016. 07. 14.

Meglepő forudlat, Szíria felé nyitna Törökország

2016. 07. 14.

Miután rendezte viszonyát Moszkvával és Izraellel, Törökország most Szíria és Irak felé nyitna, hogy kilépjen a viszonylagos elszigeteltségből.

Ezt a török miniszterelnök jelentette be, és hozzátette, a jó viszonyhoz elengedhetetlen, hogy mindkét országban célt érjenek a terrorizmus ellenes küzdelmek.

“Szélesíteni fogjuk barátaink körét, idehaza és külföldön is. Külföldön már dolgozunk is ezen. Már rendeztük a viszonyunkat Szíriával és Izraellel. Vagyis, hadd javítsam ki magamat, Szíriával nem rendeztük. De biztos vagyok benne, hogy Szíriával is sikerül rendezett kapcsolatot kialakítani. Erre szükségünk van” – mondta Binali Yildirim, török miniszterelnök.

A Szíriához való közeledés most azért lehet meglepő, mert Erdogan korábban Bashar Al-Assad szíriai elnök egyik legfőbb ellenlábasának számított. A török kormányfő ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy Asaad elnökkel kapcsolatban nem változtak a nézeteik, ettől függetlenül szorosabbra kell vonni a partnerséget a térségben lévő országokkal.

Orientalista.hu – Euronews

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑