Cadmus fordítás Cadmus

Megöltek egy palesztint, miközben az izraeli erők elől menekült

2015. 07. 27.

Az izraeli rendőrség szerint egy palesztin férfi életét vesztette, miközben izraeli katonák elől menekült, akik megpróbálták letartóztatni a megszállt Ciszjordániában. Kevesebb mint egy hét alatt ez a harmadik ilyen eset.

Izraeli erők a ciszjordániai Ramallah város közelében lévő Qalandia menekülttáborba mentek hétfőn, hogy őrizetbe vegyenek két feltételezett palesztin aktivistát, közölte a rendőrség, hozzátéve, hogy az egyik a palesztint lábon lőtték, amikor az egy tetőre menekült, majd megölték, mikor megpróbált egy másik tetőre átugorni.

A mostani áldozat, a 18 éves Mohammad Abu Latifa a harmadik palesztin kevesebb mint egy hét leforgása alatt, akivel izraeli katonák letartóztatás közben végzetek.

Csütörtökön az izraeli katonák szintén lelőttek egy palesztint Ciszjordánia déli részén, akinek a fia már őrizetben volt.

Egy másik palesztinnal múlt szerdán végeztek az izraeli erők az észak-ciszjordániai Jenin város közelében lévő összecsapások során.

Az izraeli katonák szinte napi rendszerességgel támadják meg a palesztinokat és otthonaikat Ciszjordániában és letartóztatják, majd izraeli fegyházakba viszik egy részüket, és bármiféle ellenük felhozható vád nélkül tartják ott őket.

Állítólag több mint 7.000 palesztint tartanak 17 izraeli börtönben és különféle táborokban. Emellett 540 palesztint tartanak adminisztratív fogvatartás alatt, amely egyfajta tárgyalás nélküli fogvatartás, ami lehetővé teszi Izraelnek, hogy a palesztinokat legfeljebb hat hónapig elzárva tartsa. A szabadságelvonással járó intézkedést határozatlan ideig meg lehet hosszabbítani.

Orientalista.hu – (Press TV, persianews)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑