Cadmus fordítás Cadmus
Törökország

2015. 08. 14.

Megrekedtek a koalíciós tárgyalások, újabb választások jönnek Törökországban

2015. 08. 14.

Egyre valószínűbb, hogy előrehozott választásokat kell tartani Törökországban, miután megszakadtak a koalíciós egyeztetések az Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) és a Köztársasági Néppárt (CHP) között.

A kormánypárt elnöke, egyben miniszterelnök Ahmet Davutoglu, illetve a legnagyobb ellenzéki tömörülés, a CHP vezetője, Kemal Kilicdaroglu tárgyalásai zsákutcába jutottak. – közölte az euronews.

Mindannyiunk számára a stabilitás a legfontosabb, ezért a rengeteg befektetett energia. Ennek ellenére, egyre nagyobb az esély az előrehozott választásokra. Amennyiben a parlamenti pártok és vezetőik az augusztus 23-i határidőig nem jutnak dűlőre, úgy azt követően az elnök cselekszik – jelentette be a kormányfő a csütörtöki koalíciós tárgyalások után.

Recep Tayyip Erdogan államfő már jelezte, nem hosszabbítja meg a 70 napos határidőt, koalíciós megállapodás híján azonnal kihirdeti az előrehozott választások időpontját.

A 10 éve kormányzó AKP pürroszi győzelmet aratott a június 7-i általános választásokon, 41 százalékos támogatottságával elvesztette az abszolút parlamenti többségét.

Orientalista.hu – Zennobia

Megosztom:

Back to Top ↑