Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 02. 29.

Megsértették a tűzszünetet az iszlamista lázadók, amikor rakétákat lőttek ki Nyugat-Aleppóra

2016. 02. 29.

A két hét időtartamú tűzszünetet már számos alkalommal sértették meg az elmúlt 48 óra során, amikor az ellenzék és a kormányerők is egymást vádolják tiltott támadó akciókkal és a szembenállás fokozásával, jelenti Leith Fadel, az al-Masdar News tudósítója .

Hétfőn 12 óra 34 perckor damaszkuszi idő szerint, helyi források Aleppo tartomány fővárosából jelentették, hogy több rakéta és aknavető gránát repesz csapódott be az Al-Zahraa lakónegyed nyugati részébe egy viszonylag csendes vasárnapot követően, amelyen mindkét félnek tudomása volt célzott támadásokról.

Helyi források sérülteket nem jelentettek; azonban egy ismeretlen felkelő csoport által kilőtt rakéták és aknavető gránátok válogatás nélkül érték a Nagy Próféta Mecset térségét.

Egyik “felkelő” csoport sem vállalta a jelenlegi támadásáért a felelősséget annak ellenére, hogy helyi polgári lakosok és az említett nyugat-aleppoi kerületben lévő katonák jelentették a megtörténtét.

Ez a hétfői támadás volt az első alkalom a tűzszünet életbe lépése óta, hogy bármely fél megsértse a megállapodást Aleppo tartományban.

Jelenleg aknavető gránátok és rakéták repeszei még mindig érik az Al-Zahraa negyedet, de a kormányerők még nem alkalmaztak megtorlást, mert az csak az erőszak fokozását jelentené.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑