Cadmus fordítás Cadmus
Ukrajna

2023. 05. 14.

Megtorló rakétacsapások érték Ukrajnát (videók)

2023. 05. 14.

Magyar idő szerint szombaton 21:35-től légiriadó van Ukrajna összes régiójában – cirkálórakéták a légtérben – írják ukrán Telegram csatornák. Az orosz csatornák szerint megkezdődött a megtorló rakétacsapás.

Orosz drónokat semmisített meg az ukrajnai légvédelem Kijev fölött – közölte Szerhij Popko, a kijevi városi katonai adminisztráció vezetője vasárnap. Légitámadásokról adtak hírt a kelet-ukrajnai Harkiv és a nyugat-ukrajnai Ternopil megyékből is.

Oleh Szinyehubov Harkiv megyei kormányzó azt közölte, hogy szombat éjszaka az orosz erők – vélhetően Sz-300-as rakétákkal – támadást intéztek Harkiv megye azonos nevű székhelye, valamit Bohoduhiv körzete ellen.

Több épület megrongálódott, áldozatokról nem tudni.

A HARKOVBAN TALÁLHATÓ CÉLPONTOT BELGORODBÓL INDÍTOTT ISZKANDER RAKÉTÁVAL TALÁLTÁK EL – ÍRJÁK HELYI CSATORNÁK

Volodimir Trus, Ternopil megye kormányzója szintén rakétatámadásokról adott hírt vasárnap reggel, legalább két ember megsebesült.
Az ukrán légierő azt közölte, hogy szombatról vasárnapra virradóra összesen három rakétát és 25 drónt – köztük iráni gyártású Sahid kamikaze drónokat – semmisítettek meg.

Az orosz Telegram-csatornák szerint a rakétacsapások a napokban folytatódnak, tekintettel arra, hogy az ukrán elnök nincs Kijevben és a szombati támadások a főváros környékét érintették.

Orosz Hírek, MTI

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑