Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Terrorizmus

2019. 07. 27.

Menekülttáborban faragnak iszlamista fegyvereseket

2019. 07. 27.

Az alábbi címlap fotó egy terroristák által közzétett videóból származik (akiket a Szíria ellen hadat viselő nyugati hatalmak “mérsékelteknek” titulálnak).

A videót Syrian Arab Army oldal szerkesztői letöltötték, hogy bizonyítékként használják ha letörölnék a “YouTube”-ról. A képernyő fotó a felvétel 31. másodpercénél készült.

Felejtsük el egy pillanatra, hogy az Al-Nuszra (Al-Kaida) terrorszervezet jelképei szerepelnek a militánsok zászlóján. Felismerhetik, hogy a kiképzőbázisuk egy úgynevezett civil menekülttábor kellős közepén létesült.

Nem tagadjuk, hogy ez egy menekülttábor, azt sem tagadjuk, hogy az ott tartózkodók nagyobb része polgári személy; azonban ezeknek a civileknek megtiltották, hogy visszatérjenek a Szíriai Arab Hadsereg által már felszabadított területekre azzal, hogy közvetlenül erőszakkal akadályozzák a hazatérésüket vagy a szisztematikus propagandájukkal elhitetik, hogy a hazaérkezéskor megölik őket.

Mindennek a tetejében a polgári személyeket élő pajzsként használják fel, hogy ilyen kiképző bázisokat létesítsenek.

Mindez Idleb tartomány északi részén zajlik a török határ mentén, közvetlenül török katonai támogatással, a felügyelettől a fegyverszállításokon át a dzsihádisták kiképzéséig.

Ezt a bizonyos csoportot Dzsaish Al-Izzanak nevezik, ami 2014-ben alakult meg. A csoportot legnagyobb részben az Egyesült Államok támogatta és ennek volt a legtöbb BGM-71 (TOW) típusú irányított páncéltörő rakétája, amíg az USA 2017-ben megszüntette a szponzorálásukat. A terrorszervezet a megalakítása óta szoros szövetségese volt az Al-Nuszra Frontnak, valamint a vezére, Dzsami Al-Szaleh nagyon jó barátságban van Al-Dzsulanival, akit a Szírián élősködő és az Al-Kaida részét képező terrorista entitás Al-Nuszra Front emírjének ismernek. A Dzsaish Al-Izza terrorszervezetet Törökország vezetése a mai napig támogatja.

Habár Törökország minden eszközzel késleltetni akarja, hogy a Szíriai Arab Hadsereg kiirtsa ezt a kártékony bandát, akik követik a Syrian Arab Army oldalt tudják, hogy ezt csoportot és az összes terrorszervezetet ki fogják irtani a Szíriai Arab Fegyveres Erők.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑