Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 11. 25.

Mentőakcióban részt vett orosz helikoptert is lelőttek Szíriában

2015. 11. 25.

Egy katona meghalt, amikor tüzet nyitottak egy mentési műveletet végrehajtó orosz MI-8 helikopterre Észak-Szíriában. – közölte a spitniknews.com

“Egy kutató-mentő művelet került végrehajtásra két MI-8 helikopter bevonásával a lezuhant bombázó személyzetének kiemelése érdekében a becsapódási helyről. A művelet során fegyverek tüze miatt az egyik helikopter megrongálódott és semleges területen kényszerült leszállásra. Egy szerződéses jogviszonyú katona (tengerészgyalogos) meghalt.” – közölte riporterekkel kedden Szergej Rudszkoj vezérőrnagy az Orosz Vezérkar Hadműveleti Főcsoportfőnökségének képviselője.

A támadásról készült videófelvételt a Szíriai Szabad Hadsereg tengerparti csoportja töltötte fel a youtube csatornájára:

A tábornok megjegyezte, hogy a “kutató-mentő csoport és a helikopter személyzetét kimentették és már a Hmeimim légi bázison vannak. A kényszer leszállt helikoptert egy irányított rakétával semmisítették meg a Ankara támogatását élvező türkmén fegyveres csoport az Al-Sultan Murad Brigád terroristái által ellenőrzött területről.”

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑