Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Terrorizmus

2016. 07. 03.

Mentőkben csempészett fegyvereket a török kormány

2016. 07. 03.

A török rendőrség titkos jelentései megerősítik a terroristáknak történő fegyverszállítást.

Teherán, FNA – A török rendőrség titkos jelentéseiből kiderül, hogy az al-Nuszra Front és a Daes (ISIL, ISIS) terroristák Törökország határain legálisan és illegálisan átkelve fegyvereket és lőszereket szállítanak Szíria területére, hozták nyilvánosságra a török médiában kedden.

“Bizonyos Szíriában lévő terroristákkal összeköttetésben álló elemek még mindig szállítanak fegyvereket és logisztikai támogatást biztosítanak Törökországból”, jelent meg a török ​​nyelvű Karşı napilapban, amely egy államügyésznek tett rendőrségi jelentést idézett a Diyarbakir városban végrehajtott műveletek kapcsán.

Az újság azt is hangsúlyozta, hogy bizonyos körök pénzügyi támogatásokat is biztosítottak a terroristáknak a Bassár el-Assad szíriai elnök kormánya elleni harchoz.

A napilap továbbá arról is beszámol, hogy az al-Nuszra és a daes terrorista csoportok bázisokat hoztak létre Törökországban az újoncok kiképzésére, hozzátéve, hogy nagy mennyiségű robbanóeszközt gyártanak és raknak össze török területeken.

Kedden az egyik török ​​politikai párt szóvivője felfedte, hogy a török ​​kormány a szíriai válság kezdete óta csempészett fegyvereket a terrorista szervezeteknek Szíriába, ráadásul ehhez nagy számban vett igénybe mentőautókat is segítségül.

NATO-Member Turkey Supporting ISIS While Killing Kurds

“Törökország a Szíria ellen irányuló háború egyik fő oka annak téves megítélései és az önkényes politikája miatt, ami ártatlan emberek vérontását eredményezte Szíriában”, nyilatkozta Ayhan Bilgen, a török Népi Demokrata Párt (HDP) szóvivője a szíriai médiának, rámutatva, hogy a terroristák török ​​táborokból érkeznek Szíriába harcolni, majd visszatérnek ezekbe a törökországi táborokba.

A kormányon lévő Igazság és Fejlődés Pártjának (AKP) politikája negatívan hatott a polgári biztonságra Törökországban, és veszélybe sodorta azt, továbbá ez a politika csak megerősíti annak tényét, hogy az AKP arra törekszik, hogy felszámolja HDP-t és kitegye őket a Parlamentből, miközben amit Törökország délkeleti részén tesz a kormány a városok gránátokkal való lerombolásával és a robbanóanyagokkal a terrorizmus elleni harc ürügyén, arra se szavak nincsenek, se mentség.

1235

Bilgen rámutatott arra, hogy az AKP politikája teljesen hibás volt és a kiegyensúlyozatlan regionális egyenlőtlenségeken alapult. Kiemelte, hogy a török ​​rezsim korlátlanul avatkozott be Szíria ügyeibe, támogatta a terrorista szervezeteket és lehetővé tette a külföldi harcosoknak, hogy a határain keresztül lépjenek Szíria területére.

A HDP szóvivője felszólította a török ​​kormányt, hogy hagyjon fel a terrorista szervezetek, köztük a daes, az al-Nuszra Front, a Sultan Abdel Hamid, az Ahrar al-Sham és más hasonló takfiri csoportok támogatásával, és e helyett a Szírián belüli politikai párbeszédet támogassa.

Orientalista.hu – Persianews

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑