Cadmus fordítás Cadmus
Internet sejkség

2017. 10. 24.

Mi a probléma a hadíszokkal?

2017. 10. 24.

Alapjában semmi, sokkal inkább azzal van a baj, hogy sok muszlim a Koránnal egyenértékűnek tartja őket a hivatkozásban

Szögezzük le: a hadíszgyűjtemények NEM szent iratok, hanem egy szent emberről (Mohamed Próféta -béke reá) lejegyzett elmondások összessége

Mai szemlélettel élve, hasonlatos egy adott személy vagy esemény, akiről több újságíró és televízió is megkérdezi az embereket, és több, sokszor különböző elbeszéléseket adnak róla

Imám Bukhári is (Allah irgalma reá) egyszer egy sok hadíszt ismerő emberhez utazott gyűjteni, aki a lovát vízzel teli vödörnek álcázott üres vödörrel csalogatta ki, és ezt látván Bukhári végül semmit se jegyzetelt le tőle (mivel még a lovának is hazudott az illető)

Elképzelhető, hogy Bukhári idején több hazug ember is élt anélkül, hogy mi tudnánk róla? Természetesen. Elképzelhető, hogy feledékeny emberek is éltek, akik rosszul emlékeztek egy hadíszra? Igen, elképzelhető. Az is elképzelhető, hogy kétarcú munáfik emberek szándékosan hazug hadíszokat terjesztettek anélkül, hogy mi tudnánk róla? Elképzelhető, hiszen csakis Allah lát bele a szívekbe.

Ebből kifolyólag elvetek bárminemű olyan tanítást, melyeket téves hadíszokra alapozván a Prófétát negatívan mutatja be (béke legyen reá).

Az egyedüli Szentírásunk a Korán, a tisztaszívű emberek tisztán fogják érteni, a hadíszokból pedig a Korán alapján megérezhetik, melyek az igaz tanítások, és melyek kevésbé azok.

Orientalista.hu – Egy muszlim gondolatai 

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑