Cadmus fordítás Cadmus
Szaúd-Arábia

2017. 05. 21.

Miért bombázza most Szaúd-Arábia saját népét? (videó)

2017. 05. 21.

Nehéz túlértékelni azt a hihetetlen szolgálatot, amit ez az orosz televíziós világhálózat tesz a tények megismertetéséért az egyenirányított nyugati médiaterror korában. Hála nekik ezért a tényismertetéséért is, amely Trump amerikai elnök első külföldi útja első állomására, Szaúd-Arábiába érkezésekor látott napvilágot.

Amikor a nyugati sajtó egyetlen szóval nem meri még említeni sem, hogy e sivatagi rémkirályságban mik történnek, figyelmét természetesen az éppen demokratikus elnökválasztásokat tartott síita Irán felé is fordítva, azt agyonbírálva.

A cikk szerzője Marwa Osman, aki a bejrúti Libanoni Nemzetközi Egyetem és a Maaref Egyetem tanára, a közel-keleti kérdések szakértője.

Hogy miért bombázza Szaúd-Arábia saját népét az ország keleti felében fekvő Katif tartományban lévő Avamiját és Muszavarát? Azért, mert ők síiták, kezdi cikkét a professzor asszony.

Ami a hivatalos szaúdi politika része, magyarázza.

Szaúd-Arábiában nincs vallásszabadság a nem vahhabista szunnita többségen kívüli vallásnak.

Több síita egyházi személyt börtönöznek be vagy ölnek meg csak azért, mert diszkriminációjuk ellen fel merik emelni hangjukat.

A síita többség által lakott Al-Hasza és Katif tartományt Ibn Szaúd csatolta a Rijadi Emirátushoz 1913-ban. Azóta nyomják el őket. Katifban vannak a királyság legnagyobb olajlelőhelyei, csakúgy mint a legnagyobb szaúdi olajfinomító.

E tartományokat szándékosan tartják alulfejlett állapotban. Az Aramco állami olajvállalat az ott dolgozó síita munkásoknak kevesebb fizetést ad, mint a szunnitáknak.

A szunnita egyházi vezetők a tévében javasolják, hogy a síitákat, „az eretnek szektának” a papjait a televíziós élő közvetítés kíséretében végezzék ki.

A nyugati világ és az ENSZ hallgat erről is. /A nálunk a Hóman szobor felállítása ellen személyesen tiltakozó rothadt Barack Hussein Obamával együtt./

A sorsuk ellen tiltakozó síitákat „terroristáknak” bélyegzik és így is bánnak velük. „De az ’Arab tavasz’ miatt krokodilkönnyeket hullajtó” nyugati hatalmak elfordítják tekintetüket arról, amit a szaúdi uralkodók tesznek ezekkel az emberekkel.

Akiket most éppen bombáznak.

Lovasitstvan.hu – Russia Today

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑