Cadmus fordítás Cadmus
Menekültügy

2015. 09. 08.

“Miért nem fogadnak be menekülteket Szíria úgynevezett Arab-öböl menti “barátai”?

2015. 09. 08.

A Magyarország elleni agresszív nemzetközi propaganda elérte a csúcsát a menekült ügy miatt. Nyugati és néhány arab ország felől is kritika. Mi viszont tudjuk kik merészelik kritizálni Magyarországot. A Szíriai Arab Köztársaság elleni proxy háborút kirobbantó nyugati országok és vahabita diktatúrák.

Az orosz Sputniknews média “platform” alábbi cikke rámutat néhány arab ország destruktív szerepére a szíriai válság kirobbantásában és arra, hogy ott milyen a menekült politika.

Amikor menekültek áramlanak Szíriából Európába, a szíriai “felkelő” csoportok (értsd: megszálló vahabita terrorszervezetek) Arab-öböl menti pénzügyi és diplomáciai szponzorai nulla számú menekültet fogadtak be a konfliktus zónából.

A “Szíria barátai” országok egy csoportja volt, közöttük Szaúd-Arábia, Katar és az Egyesült Arab Emirátusok, amelyek egyesülten nyújtottak diplomáciai és nyílt pénzügyi támogatást fegyveres csoportoknak, hogy gyorsítsák a “rendszerváltást” Szíriában 2012-ben.

A csoportot létrehozó arab országok azóta kiutasították a válságba került országot a háború és a nagyméretű humanitárius krízis miatt elhagyó menekülteket. Ugyanezek az országok szintén szponzoráltak “felkelő” (érstd: vahabita terrorista) szervezeteket Szíriában, nyíltan támogatva őket pénzzel és logisztikai segítséggel.

Ugyanebben az időben az Arab-öböl menti országok nagy mértékben rá vannak utalva a bevándorlók munkaerejére a mindennapi életben, valamiben ami lehetőséget nyújthatna szíriai menekülteknek, hogy átmenetileg új otthonra találjanak.

Nem látják szívesen a menekülteket:

A BBC szerint szigorú tartózkodási szabályok mellett és a menekültekre vonatkozó nemzetközi szerződésektől való távolmaradás mellett az Arab-öböl menti országok nagy mértékben rá vannak utalva Délkelet-Ázsiából származó bevándorló munkásokra. Még tovább rontja a helyzetet, hogy Szaúd-Arábia bevándorló munkásokat deportált (értsd: toloncolt ki), olyanokat akik szomszédos arab országokból valók, mint Jemen. A Human Rights Watch szervezet szerint az ország átlagban 2000 bevándorlót deportált (toloncolt ki) napi átlagban 2014 novembere és 2015 március között.

Ezenkívül Szaúd-Arábia úgynevezett “kafala-rendszere”, csak a munkáltatójuk pénzügyi támogatása mellett engedi belépni a bevándorlókat az országba.

Megtervezett katasztrófa:

Az öböl menti országok ezen felül előre láttk a menekültválságot miután a szíriai konfliktus elkezdődött 2011-ben, mondta Alekszandr Szotnyicsenko a Szentpétervári (Petrográdi) Állami Egyetem nemzetközi kapcsolatok tanszékének vezetője.

“Az öbölmenti arab országok előrelátták a humanitárius katasztrófát, ami a szíriai háború eredménye és már 2011-ben elkezdték finanszírozni hatalmas táborok építését és fenntartását Törökországban és Jordániában.”– írta Szotnyicsenko

Szotnyicsenkó szerint a legtöbb menekült Szíriából Törökországba ment, mert az ország kijelentette, hogy fel van készülve menekültek fogadására. Ez lehetővé tette az Arab-öböl menti országoknak, hogy nagy mértékben elhárítsák a szíriai konfliktusból áramló menekületeket, amiben részt vettek (vesznek) a vahabita terroristák szponzorálásával. “Törökországból jóval bonyolultabb eljutni az öbölmenti országokba (mint Szíriából), miközben Európa jóval közelebb van.” – tette hozzá Szotnyicsenko.

Ennek eredményeként a menekültek képesek illegálisan eljutni Európába Törökországból, miközben az öbölmenti országokba jóval bonyolultabb bejutni, közölte Szotnyicsenko. Ezenkívül a Szaúd-Arábiában és a Jordániában tartózkodó szíriai menekülteket letartóztatják és menekülttáborokba zárják.”

Orientalista.hu  – SZAH

Megosztom:

,
Back to Top ↑