Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Vélemény

2017. 05. 21.

Miért provokálja az amerikai hadsereg Szíriát?!

2017. 05. 21.

Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság fegyveres erőinek jelenléte Szíria területén teljesen illegális, a nemzetközi jog és ezeknek az országoknak a saját törvényei értelmében is.

Az USA formálisan nem indíthat háborút a Kongresszus (törvényhozása) jóváhagyása nélkül, hacsak az Egyesült Államok nemzetbiztonságát (fizikai létét) közvetlenül és/és vagy közvetve nem fenyegette valami, csak ezután kezdhet háborút kongresszusi jóváhagyás előtt.

Látják mire akarunk utalni ezzel? A kétnappal ezelőtti provokáció nem azt célt szolgálja, hogy megakadályozza a Szíriai Arab Hadsereget az iraki határ elérésében, mert azt csak totális háborúval akadályozhatják meg, tudják hogy a vahhabita zsoldosaik nem képesek egy ilyen dologra, még segítséggel sem, tehát megpróbálnak ürügyet kreálni, hogy tovább növelhessék a jelenlétüket, jogi kiskapu keresésével kísérlik meg legalizálni a szárazföldi és légi műveleteiket, nem a nemzetközi jogban (azt magasról leejtik), hanem a saját törvényeik között.

Az Irak elleni invázió után, és a törvénytelen agresszió okozta helyzetben egyetlen amerikai elnök sem akar újabb megalapozatlan, totális háborút indítani, és újra elmondva nem a nemzetközi jog szerint “megalapozatlant”, hanem a saját törvényeik szerintit. Ezzel a megállapítással a képben, és ami csak egy része az egész képnek, azoknak, akik egy kiszámíthatatlan reakciót várnak a Szíriai Főparancsnokságtól és szövetségeseitől, tudniuk kell, hogy Szíria miért játssza ki olyan nyugodtan a kártyalapjait és nagyon alaposan kiszámított módon.

Nem tudjuk, mi következik, azonban a szíriai szárazföldi csapatok egyik egysége már 15 kilométer távolságra van Al-Tanftól, emlékezzenek rá, hogy a tegnapi idegen agresszió 20 kilométerre történt az említett határvárostól; ez azt jelenti, az agressziót azért idézték elő, hogy ürügyet teremtsenek és súlyos kudarcot vallottak, valamint nem a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei előretörésének megakadályozása volt a céljuk.

Nem minden hangos bejelentés tartalma igaz, azonban majdnem minden csendes hadmozdulat eredményes.

Ez az utolsó megosztás ebben a témában, hacsak valami jelentős fordulat nem történik, úgy hisszük, minden érvünket igazoltuk és nincs több pont, amiről beszélnünk kell. Visszatérünk a megszokott beszámolókhoz.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑