Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2015. 04. 22.

Módszeres keresztényüldözés folyik a Közel-Keleten

2015. 04. 22.

Feltűnt már valakinek, hogy a szíriai “polgárháború” kirobbanása óta kezdték a Közel-Keleten irtani a keresztényeket?

Feltűnt már valakinek, hogy a nyugat által mészárosnak titulált Assad elnök kormányzása alatt minden vallási felekezet békességben élt Szíriában? Soha senki nem zaklatta a keresztény felekezeteket Szíriában!

Nem akarom most itt felsorolni tételesen, hogy a szíriai konfliktus kirobbantásának kezdetén, évekkel ezelőtt, hogyan rabolták el módszeresen a “békés” és “mérsékelt” szíriai ellenzék “katonái”( a mostani és akkori terroristák) a ortodox keresztény pátriárkákat, hogyan gyújtották fel és fosztották ki az ősi kolostorokat, hogyan mészárolták le és erőszakolták meg az apácákat és fejezték le a keresztény papokat Szíriában.

Évekkel ezelőtt. Lassan négy éve. … Minden hétre jutott valami gyalázat… és akkor szinte senki nem emelte fel a hangját. Itt-ott megjelent egy-egy híradás a keresztények üldözéséről Szíriában, de senki nem foglalkozott vele. Senkit nem érdekelt, még a Pápát sem.

Önök szerint is az a legfontosabb dolog egy kormány ellenes felkelés során egy adott országban, hogy a vallási kisebbséget kiirtsuk? A keresztényeket?

Tegyük fel ( ami alapjában véve tényleg így is van ), hogy a szíriai keresztény felekezetek többé-kevésbé Assad pártiak voltak és ezért kerültek erre a sorsra.

De kérdem én! Akkor mi köze van az iraki vagy etióp vagy egyiptomi kopt keresztényeknek Assadhoz?

Semmi. Ott aztán már tényleg nem lehet ezt az összefüggést megfogalmazni.

Így bátran állíthatjuk, hogy módszeres keresztényüldözés folyik a Közel-Kelet. Mind Szíriában, Irakban, Egyiptoman és máshol is.

Ugyanaz a szellemiség ébredt fel, ami száz évvel ezelőtt lemészárolt több, mint egymillió örmény keresztényt. Erdogán ugyan azt a szellemiséget képviseli, csak az ISIS terroristáit bízta meg ezzel a feladattal. Ugyan az a szellemiség ébredt fel, ami 2000 évvel ezelőtt keresztre feszítette Jézust, és minden nap ezt teszi kétezer év óta. Izrael ugyan azt teszi, mint kétezer évvel ezelőtt a farizeusok, csak most az ISIS terroristái által és nem a római helytartó által. Ugyan ezt teszi Szaúd is.

Módszeres “keresztényüldözés” van a világban.

És ott ( pl EU ), ahol ezt nem elevenen elégetéssel vagy lefejezéssel vagy keresztre feszítéssel teszik, ott a teljes szellemi leépítéssel teszik ugyan ezt a Jézusi szeretetvallás ellenében.

Orientalista.hu – Siroi Isi

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑