Cadmus fordítás Cadmus
Szaúd-Arábia

2018. 10. 07.

Mohamed Bin Salman: Szaúd Arábia 2000 évig is kibírná amerikai támogatás nélkül

2018. 10. 07.

Ezt a kijelentést a szaúdi koronaherceg Mohamed Bin Salman tette válaszul Donald Trump amerikai elnök azon kijelentésére, hogy Szaúd Arábia az Egyesült Államok támogatása nélkül két hétig se bírná ki.

A Bloomberg híroldalnak adott nyilatkozatában Bin Salman kijelentette, hogy nem hajlandóak semmit se fizetni az amerikaiaknak Szaúd Arábia védelméért. A szaúdi vezetők és a szaúdi média ugyanis úgy tekint Trump kijelentésére, mintha védelmi pénzt kívánna szedni országuktól. A koronaherceg azt is kijelentette, hogy a fegyverek, amit Szaúd Arábia az Egyesült Államoktól kap nem ingyen van, hanem ők fizetnek érte.

,,Az általunk megkötött szerződések alapján ezeknek a fegyvereknek egy része Szaúd Arábiában lesz legyártva. Ez munkahelyeket teremt Szaúd Arábiában és Amerikában is. Ez jó üzlet és mindkét fél hasznot húz belőle, valamint jó a gazdasági növekedés szempontjából. Ezen kívül elősegíti a biztonságunkat.,,

Bin Salman kijelentette, hogy Szaúd Arábia már évszázadokkal az Egyesült Államok előtt létezett és ha kell talán 2000 év, hogy valami veszélyeztesse az országot.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑