Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2020. 12. 09.

Mohammed Al-Houthi: A Jemen elleni inváziót valójában az Egyesült Államok irányítja

2020. 12. 09.

A jemeni Legfelsőbb Politikai Tanács egyik vezetője Mohammed Ali Al-Houthi kedden bejelentette, hogy üzenetet kapott az Egyesült Államoktól.

Az üzenet lényeg az volt, hogy az amerikaiak nem fogják hagyni, hogy Szaúd Arábia békét kössön a jemeni kormánnyal. Az amerikaiak érdeke ugyanis a jemeni kormány és a jemeni Ansarullah ellenállási mozgalom megbuktatása.

,,Az Egyesült Államok általi blokád a jemeni emberek valódi gyilkosa.,,

A jemeni politikus egy másik Twitter üzenetében azt is elmondta, hogy az amerikai nagykövet korábban azzal fenyegette őt, hogy tönkreteszik a jemeni valutát.

Al-Houthi azt is elmondta, hogy 2020 márciusában a Trump kormányzat Szaúd Arábiával és az Egyesült Arab Emirátusokkal közösen felfüggesztette a Jemen számára nyújtott segélyeket.

A Jemen elleni agresszió 2015 márciusában kezdődött és 2016 augusztisában a Szaúd-Arábia, az Emirátusok és az Egyesült Államok által alkotott katonai koalíció lezárta a Sanaa-ban lévő nemzetközi repülőteret és ezzel megakadályozta, hogy az emberek külföldre utazzanak akár csak életmentő orvosi beavatkozásra is.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Hodhod Yemen News Agency)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑