Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2015. 12. 15.

Moszkva három feltételt szabott, hogy normalizálja kapcsolatát Ankarával

2015. 12. 15.

Az ankarai orosz nagykövet szerint az orosz kormánynak három feltétele van, hogy leküzdjék a válságot amibe az orosz-török kapcsolat süllyedt.

Andrey Karlov törökországi orosz nagykövet

Andrey Karlov törökországi orosz nagykövet az ankarai székhelyü Cumhuriyet ellenzéki lapnak adott interjújában elmondta, ahhoz hogy visszaálljanak, a két ország közötti jó kapcsolatok Törökországnak három feltételnek kell eleget tennie.

Az első feltétel, hogy a török kormányhivatalosan kérjen bocsánatot Oroszországtól, amiért minden indok nélkül november 24.-én lelőtte az orosz SZU-24-es vadászbombázót.

A második lépés a jó kapcsolat visszaállításához az incidens okozóinak és felelőseinek felkutatása és bíróság elé állítása.

Az oroszok harmadik feltételként a török kormány kárpótlásra szólította fel, amit az Orosz Föderáció illetve az elhunyt két orosz katona hozzátartozói felé lenne köteles kifizetni.

Három hét elteltével Recep Tayyip Erdogan török államfő, még mindig nem kért bocsánatot az incidens miatt. Ahmet Davutoglu török miniszterelnök szerint a bocsánatkérésre nincs is szükség, mivel a török légierő csak a határát védte.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑