Cadmus fordítás Cadmus
Oroszország

2022. 08. 21.

Moszkvában meggyilkolták Putyin tanácsadójának lányát

2022. 08. 21.

Feltételezhetően pokolgépes merénylet végzett Moszkva közelében szombat este egy ultranacionalista ideológus lányával – közölték az orosz nyomozóhatóságok.

Alekszandr Dugin ideológusra – aki szerint Oroszországnak be kell kebeleznie Ukrajnát és minden más orosz nyelvű területet – egyes Oroszország-szakértők gyakran hivatkoznak úgy, mint Vlagymir Putyin orosz elnök ideológusára – jegyezte meg az AP hírügynökség.

A hatósági gyanú szerint a pokolgépet a Daria Dugina vezette terepjáró gépkocsiba rejtették el, és az menet közben felrobbant.

A mentőszolgálatok szerint egy személy tartózkodott az autóban, aki azonnal meghalt a robbanás következtében – egy nő, akinek a holttestét a jelentések szerint felismerhetetlenségig megégve találták meg.

Az előzetes jelentések szerint házi készítésű robbanószerkezet lehetett az autóban, de a nyomozók még nem erősítették meg a robbanás okát, illetve a lehetséges indítékot, amennyiben bűncselekmény történt.

Korábban, szombat este Alekszandr Dugin “Hagyomány és történelem” címmel tartott előadást egy hagyományos családi fesztiválon a Moszkvai régióban, miközben lánya vendégként vett részt az eseményen. Egyes meg nem erősített hírek szerint Dugin eredetileg úgy tervezte, hogy lányával együtt távozik a fesztiválról, de később úgy döntött, hogy külön autóval megy, míg Darja a Toyota Land Cruiser Prado-val.

Később készült tévéfelvételeken látszik, amint nyomozók a helyszínen összeszedik a gépkocsi maradványait.

A nyomozóhatóság közleményében újságírónak és politikai szakértőnek nevezte Daria Duginát. A tett elkövetőjéről és indítékáról csak annyit közöltek, hogy minden lehetőséget megvizsgálnak.

A Platonova vezetéknéven is ismert, az orosz állami média szerint 30 éves nő általában egyetértett apja nézeteivel, de tőle független szakértőként, kommentátorként szerepelt többször a Cargrad nacionalista tévében, és nyilatkozataival támogatta Oroszország ukrajnai háborúját – írta a Reuters hírügynökség.

“Dasa, apjához hasonlóan, mindig a Nyugat elleni harc frontvonalában volt” – közölte róla vasárnap reggel a Cargrad tévé.
Egyes orosz médiumok szerint Dugin és lánya együtt vettek részt egy kulturális fesztiválon, a felrobbantott autó Duginé volt, de ő az utolsó pillanatban úgy döntött, hogy egy másik gépjárművel távozik a helyszínről, lánya egyedül ment el a terepjáróval.

Az ukrajnai háború miatt Oroszországra kivetett amerikai szankciók listáján Alekszandr Dugin is szerepel mint büntetendő személyiség.

MTI, Orosz Hírek

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑