Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Szíria

2015. 04. 02.

Műhold felvételek szerint Szíriában 83%-al csökkent a közvilágitás

2015. 04. 02.

A négy éve tartó konfliktus miatt az ország  infrastruktúrája sok helyen teljesen elpusztult.

Kínai kutatók készítették és elemezték ki az 500 mérföld magasságból készült felvételeket amik Szíria felett készültek.

Az éjszakai felvételeken évről évre kevesebb fény látható Szíria városai körül. A kormányerők kezén lévő Damaszkuszban „csak” 35% visszaesés észlelhető, de a három éve heves harcokban szenvedő Aleppoban már drámaian 97%-al kevesebb lett a közvilágítás mint 4 évvel ezelőtt.

Keleten  az Eufrátesz folyó mentén ahol a magát Iszlám Államnak nevezet terrorszervezet tevékenykedik ott szinte teljesen megszűnt minden infrastruktúra. A terroristák minden elpusztítottak de a harcok után az elfoglalt területeken semmit nem építettek vissza. Az épségben megmarad villanyhálózaton keresztül a központi Assad kormány minimálisan tud áramot biztosítani a civil lakosság számára.

Hasonló a helyzet a déli területeken ahol Izrael és Jordánia támogatását élvező Nuszra Front ami  Al-Kaida szíriai ága foglalt el területeken a jordán határ mentén és a megszállt Golán-fennsík szíriai oldalán.

A tengerparti tartományokban ahol a terroristák és a nyugat által “mérsékelt felkelőknek” nevezett fegyveres bandák csak minimális károkat tudtak okozni hiszen a lakosság a szíriai hadsereg által nyújtott fegyverekkel megtudta védeni a térséget az iszlamista áradattól.

Az ország közepét visszafoglaló kormányerők lásd Homsz, Hama térségben az újjáépítésnek köszönhetően lassan rendeződnek a normál élethez szükséges feltételek.

A nyugat által finanszírozott „lázadó csoportok” és terrorszervezetek rendszeresen támadják meg és pusztítsák el az ország  áramfejlesztőit és erőműveit, amivel az Assad kormány és a Szíria összeomlását próbálják előidézni, most már több mint négy éve sikertelenül.

.

A kutatók a közvélemény figyelmét szerették volna felhívni arra, hogy a szíriai konfliktus a a térség legnagyobb humanitárius katasztrófája, és mindenképp a békés megoldást felé kell terelni a harcoló feleket.

Az országban a civil áldozatok száma több mint 250 000 ember, 4 millió ember külföldre menekült ahol zsúfolt táborokban embertelen körülmények között élnek.  A menekülttáborban magukra hagyott asszonyok és fiatal lányok gyakran vannak kitéve a szexuális erőszaknak és prostitúcióra kényszerítik őket.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑