Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2021. 12. 31.

Műholdas felvételek jelentek meg a Lattakia város kikötője elleni izraeli légi támadásról

2021. 12. 31.

“A Planet Laps PBC” nevű amerikai Twitter oldalon műholdas felvételeket tettek közzé, amelyek a szíriai Lattakia város kikötője ellen december 28-án végrehajtott izraeli légi támadás következményeit mutatják be.

December 29-én készült műholdas képek korlátozott rombolást mutatnak a kikötő területén, ahol néhány helyen még tüzek égtek. A támadás célpontja négy konténer lerakat volt a kikötő polgári központi raktározási övezetében, amelyekre két izraeli F-16I vadászbombázó indított levegő-föld rakétákat.

Néhány elemző feltételezése szerint a célpont iráni eredetű fegyverszállítmány volt vagy rakéta alkatrészek. Habár a helyszínen készült felvételek szerint csak hétköznapi áruk semmisültek meg.

“Műholdas képeken mutatták Lattakia kikötőjét, amikor a tűzoltók még küzdöttek az izraeli légi támadás által okozott tűzvészből megmaradt lángokkal. Látszólag két helyet támadás.

A @planet Twitter oldalon egy nagy felbontású műholdképet közöltek a Lattakia kikötője elleni légi támadás következményeitől. Nem felhők látszanak, hanem a légi csapás miatt kitört tüzek füstje.

A legutóbbi sajtótájékoztatóján Oleg Zsuravljov ellentengernagy, a szíriai Orosz Megbékéltető Központ parancsnokhelyettese elmondta, hogy a Szíriai Arab Köztársaság nem aktiválta légvédelmi rendszereit a kikötő elleni izraeli légi támadás elhárítására, mert az orosz Légierő egy repülőgépe szállt le a közeli Hmemim légi támaszponton.
Az izraeli agresszió nem csak anyagi kárt okozott.

Szíriai kormánypárti források szerint két ember meghalt. Az egyik halálos áldozat a Szíriai Arab Fegyveres Erők katonája volt.

Ez volt a második légi támadás, amely a szíriai Lattakia város kikötője ellen irányult a háború kitörése óta. Az első támadás december 7-én történt és számos teherkonténert semmisített meg, amelyeket szintén a kikötő központi raktározási övezetében tároltak. Habár akkor személyi sérül és nem történt.

Ahogy a legtöbb agresszió esetén az Izraeli Fegyveres Erők nem vállaltak felelősséget a támadásért. Az izraeli média sem számolt be még a Lattakia kikötőjében megtámadott célpontokról.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Forrás: South Front katonapolitikai honlap, Kép: F-16I vadászbombázó. Készítette Ofer őrnagy (IAF) – South Front

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑