Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2016. 12. 01.

Mumbai érseke imafelhívást tett közzé a szíriai keresztényekért

2016. 12. 01.

Az indiai Oswald Gracias bíboros november 28-án felszólalt az ázsiai püspökök tizenegyedik plenáris ülésén, amelyet Negombóban, Srí Lankán tartanak december 4-ig.

A tanácskozáson püspökök, papok és a keleti egyházak képviselői vesznek részt. A négyévente megrendezett megbeszélés idei témája Az ázsiai katolikus család: a szegények helyi egyháza az irgalmasság küldetésében.

Az ülés végén a püspökök dokumentumot állítanak össze, egyfajta gyakorlati útmutatót az ázsiai egyház számára a család szolgálatára vonatkozóan. „Azért ültünk össze, hogy megvitassuk a család kérdését, de nem szabad megfeledkeznünk a szíriai családokról, akik szenvednek, elvándorlásra kényszerülnek és életüket vesztik a polgárháború miatt. Különösképpen a keresztények vannak nagyon nehéz helyzetben. Ezért imádkoznunk kell értük ezen a konferencián” – fogalmazott Gracias bíboros. A plenáris ülés során a keresztény egyházi vezetők buddhista, muszlim és hindu vallási elöljárókkal találkoznak.

Az ázsiai püspökök figyelme többek között azok felé a nagyobb nehézségek felé fordul, amelyekkel a családoknak szembe kell nézniük minden országban: a házasságon kívüli kapcsolatok, a gyermektelenség, a válások növekvő száma, a munkaidő növekedése, ami a családdal töltött idő csökkenését eredményezi, a pornográfia mint szórakozás terjedése.

Orientalista.hu – Radiovaticana

 

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑