Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2017. 11. 25.

Muszlim tudós: el a kezekkel a karácsonytól!

2017. 11. 25.

Nem az első példáját látjuk annak, amikor a liberálisok ámokfutását már a “megvédendő” csoport értelmisége is elutasítja. Ez történt Németországban.

Lamya Kaddor egy Németországban született és élő iszlám tudós, tanár. Szíriai bevándorlók gyerekeként született, munkásságával a liberális iszlámot próbálja segíteni, előtérbe helyezni.

A közelgő keresztény ünnepek kapcsán nyugaton sajnos egyre több felháborító esetről hallani, különösen Németországban, ahol a nemzeti és vallási tradíciók megtagadásának komoly hagyomány van.

Ebben a helyzetben történt az, ami csak elsőre tűnik furcsának, valójában tökéletesen érthető reakció. A muszlim értelmiséghez tartozó Kaddor kemény szavakkal állt ki a keresztény hagyományok mellett, és kritizálta azokat, akik eltörölnék azokat.

Focus cikke szerint Kaddor erősen kezdi a pénteken megjelent írását.

„El a kezekkel a karácsonytól, Szent Miklóstól, Szent Mártontól és a többiektől!”

Kaddor kifejti, hogy örül annak, hogy évről évre több muszlim gyökerekkel rendelkező család is meglátogatja a karácsonyi vásárokat, melyeket nagyon szép és fontos hagyománynak tart.

„A tolerancia és a politikai korrektség értelme nem az, hogy semleges nevet adjuk az ilyen hagyományoknak”

— utalt ezzel a “Nap, Hold és csillagok vásárra” vagy a “Lampionos fesztiválra”, melyek nyilvánvalóan keresztény ünnepekhez köthető vásárok abszurd átnevezései.

Kaddor szerint bár a muszlim vallás a második legnagyobb Németországban, de az öt-hat százalékos arányához nem kell a többségnek igazodni.

„Akik pedig el akarják törölni a régi megnevezéseket, ne a migránsok mögé bújjanak! Nem a migránsok akarják átnevezni az ünnepeket, sőt”

— írta Kaddor, aki a szöveg végén kiemeli, hogy ő is gyakorló muszlim, az írását pedig egy karácsonyi dal első sorával zárja.

Orientalista.hu – 888.hu

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑