Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 09. 30.

Nagy áldozatok árán, de visszaverték az Iszlám Állam homszi offenzívázát (videó)

2017. 09. 30.

Meglepetésszerű támadássorozatot hajtott végre az Iszlám Állam nevű terrorszervezet a közép-szíriai Homsz tartományban, az akciókban megölték a szíriai kormányerők legalább 58 tagját – közölték a helyi források.

A terrorszervezet közleményt adott ki, amelyben elismerték, hogy ők követték el a támadást Al-Szuknától délre, egy sivatagos területen.

Az első támadásokat Hola településen követték el a katonák ellen, majd további rajtaütéseket hatottak végre a Holát asz-Szuknával összekötő autópálya mentén felállított katonai útzáraknál.

A Szíriai Arab Hadsereg és a vele szövetséges fegyveres alakulatok augusztus elején foglalták vissza asz-Szuknát az Iszlám Államtól. A város a dzsihadisták utolsó jelentősebb állásának számított a közép-szíriai Homsz tartományban.

A hadsereg visszaverte az ISIS terroristák Deir Ezzor-Palmyra országút elleni támadását

A Szíriai Arab Hadsereg és a szövetségesei visszaverték az ISIS terrorista entitás Palmyra-Deir Ezzor országút ellen irányuló nagy erejű támadását Közép Szíriában, valamint helyreállították az ellenőrzést minden stratégiai pont felett a főútvonal mentén, jelentették szíriai kormányoldali források. Ettől függetlenül a Szíriai Arab Hadsereg szintén visszaverte az ISIS terrorszervezet támadását a T-3 szivattyúállomás térségében.

A Szíriai Arab Hadsereg újra megnyitotta a Deir Ezzor-Palmyra országutat és végez az ISIS terroristákkal

A Szíriai Arab Hadsereg és a szövetséges paramilitáris egységek újra biztosítani tudták az összes stratégiai pontot, amelyeket az ISIS terrorszervezet erői megtámadtak az Al-Szukhanahból Deir Ezzorig vezető országúton, ezután teljesen helyreállították az ellenőrzést a létfontosságú főútvonal felett.

A szíriai kormányerők azt követően érték el ezt az eredményt, amikor ma hajnalban elsöprő ellenoffenzívába kezdtek a megszálló ISIS terrorszervezet ellen.

Összegezve:

A Szíriai Arab Hadsereg biztosította Al-Shulah és Kabadzsib településeket az országút mentén, valamint helyreállította a kormánycsapatok és az ISIS terrorszervezet közötti frontvonalat, a két nappal ezelőtti állapot szerint.

Az “Iszlám Állam” nevű terrorista entitás erőinek veszteségei hatalmasak a Szíriai Arab Hadsereg ellenoffenzívája miatt. Az elmúlt 12 órában sok tucat dzsihádista fegyveres vesztette életét.

Rejtélyes módon az ISIS terrorszervezet ismét akkor tudott számottevő páncélos (!) és gépjárművekkel felszerelt mobil erőket átcsoportosítani Nyugat-Irakból, amikor a szíriai kormánycsapatok az Euphrates-folyón történő átkeléssel vannak elfoglalva. Az USA támogatta proxy csoportokat nem igazán köti le az ISIS elleni harc, szponzoraik különleges erőivel inkább a szíriai földek megszállásával foglalatoskodnak.

Az USA vezette koalíció légi egységei sem igyekeztek megtámadni a gépjárművekkel jól ellátott ISIS menetoszlopokat. A dzsihádista csoportok semlegesítése továbbra is az Orosz Légierőre és a Szíriai Fegyveres Erőkre marad. A koalíció egy bábállam megteremtésével van elfoglalva úgy, hogy a proxy militánsai között egyre több az ISIS és Al-Kaida zászlót “demokratikus” meggyőződésre cserélő vahhabita terrorista.

 

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑