Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2014. 10. 06.

Naram Sarjoon: Erdogannak

2014. 10. 06.

Miután sorban buktak el a török határ menti szíriai kurd faluk az ILIÁ kezében, a török kormány felkérte a török parlamentet, hogy hatalmazza fel a hadsereget a „rendteremtésre” és engedélyezze a katonai beavatkozást Szíriában.

Azzal az indokkal, hogy a “saját maga által támogatott” ILIÁ néven ismert terrorista szervezet előrenyomulását megállítsa. A döntés megszületett, ami egy komoly regionális háború kirobbanását okozhatja, mivel az agresszió valójában Szíria ellen zajlana, és nem a terroristák ellen.
A török provokációval kapcsolatosan Naram Sarjoon, aki korunk legfontosabb anonim szíriai írója, a következő módon válaszolt Erdogan török elnöknek.

– Egy nagyon nagy kívánságom van ma, ami egyáltalán nem minősíthető tanácsadásnak. Tiszta szívből kívánom, hogy Erdogan rizikózzon, létrehozzon egy puffer zónát, és átküldje a katonáit a szíriai övezetbe, mert amint átlépték a határt, azzal ki is lépnek a NATO szövetségeseinek a közös védelmi területeiről. Ott viszont várni fogják Erdogan katonáit olyan szíriai szakértők, akik hosszú múlttal rendelkeznek a betolakodó katonák elleni harcban. Mi vagyunk a harcnak az urai a puffer zónákban, és mi vagyunk az utcai háborúk mesterei. Bármilyen kételye van efelől Erdogannak, akkor kérdezze meg bátrana barátait Izraelben. Nem tudom mennyire lesznek vonzóak Erdogan katonáinak a temetései, miként a vita és az ellentmondások sorozata uralják Törökországot.

Mi nem tartottunk Geroge Bush, és a hadseregétől, amikor Irakban voltak, és nem okozott különös problémát Izrael hadserege, Dél-Libanonban, az általa kreált puffer zónában. Mi több, a mi győzelmeink oka részben, ezek a puffer zónák voltak, ugyan akkor ezek a zónák voltak mindig az ellenségeink veszteségeiknek az okai is! Vajon tényleg megadja nekünk Erdogan a nyílt harc dicsőségét végre, miután 4 évig bujkált A Toros-hegység mögött?

Én tudom, hogy Erdogan felelőtlen, és meggondolatlan, azt is tudom, lehet, beküldi a hadseregét néhány napra, csak a műsor kedvéért, de a kalandját nem fogja hosszúra nyújtani. Mert ha majd eljött az igazság pillanata, a gyávaság fog Erdoganban felébredni, és a férfiassága végkép el fog tűnni. A problémája ami káoszba vezeti a világon sehol se fog megoldást találni. Látni fogjuk majd, ahogyan megszűnik a bátorsága, és hősködések helyett, képmutató humanitárius túrákra indul a menekülttáborokban.

A törököknek szükségük van egy orosz, iráni, amerikai, és nyugati engedélyhez , hogy háborút szítsanak. Plusz ahhoz, hogy a szíreknek ne legyen semmi önvédelmi ösztönük. Vagyis olyan feltételekre van szüksége Törökországnak, hogy kirobbantson egy háborút, amelyek leginkább a sámánok lehetetlen receptjeire emlékeztetnek minket. Mint egy egyszemű fehér fejű birka húsának összefőzése, egy egér által meggyilkolt kakassal együtt, hogy a csoda recept teljesüljön, és a varázslat sikerüljön.

Annak ellenére, hogy Szíria szövetségesei szépen érthetően figyelmeztették a törököket, hogy jól fontolják meg a döntésüket, és annak ellenére,hogy a stratégiai fegyverek áramlása megindult Szíriába,a törökök nem férnek meg a bőrükbe. De ami a legjobban zavarja, és idegesíti őket, az a szíriai csend. Mert a szírek folytatják a tisztogatás háborúját, meg a saját dolgaikat a földükön, és még arra sem méltattak hogy írjanak egy panasz levelet Ban Ki Moon gyűlésének, vagy bármi féle diplomáciai figyelmeztetést, vagy kérelmet.
A szíriai csend leginkább a türelmes lesben várakozó vadász csendjéhez hasonlít,. Aki várja, hogy a farkas belépjen a mezőjére, és lecsapjon rá. Hisz ki tudja, lehet egy farkas megsebzése, komoly fájdalmas elűzése megrémiszti a többi farkast is, és elűzi a hazából, ami a hosszú ideig tartó ugatást vonyítás végét jelenti.

Tiszta szívből kívánom azt, hogy Erdogan megmerje tenni. De ez a ravasz gyáva hazudozó nem fogja a kívánságomat teljesíteni, és továbbra is a Toros-hegység mögül fog ugatni, miként továbbra is küldi a kutyáit, és ravasz rókáit, hogy a mi földünkön ugassanak.

Szíriai Hírek Naram Sarjoon

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑