Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2016. 02. 18.

Nasrallah: Ma a libanoni ellenállás “nukleáris bombával” rendelkezik!

2016. 02. 18.

 

Hassan Nasrallah, a libanoni ellenállás és a Hezbollah főtitkára a kedd esti, mártírok megemlékezésének alkalmából tartott beszédében kijelentette: ma azért nem meri Izrael megtámadni Libanont, – annak ellenére, hogy a régió lángol továbbá az ellenállási tengely gerincoszlopa, Szíria el van foglalva a saját háborújával -, mert tart az ellenállástól és tudja nagyon jól, hogy háborúja vesztésre lenne ítélve az ellenállás és a libanoni nép akarata miatt.

A főtitkár arra hívta fel a figyelmet beszédében, hogy csak a Haifa város környékén lévő ammónia konténerek, amelyek több mint 15,000 tonna gázt tartalmaznak az izraeli lapok szerint, több tízezer lakos halálát okozhatnák, amennyiben a Hezbollah rakétái eltalálnák a konténereket (hiszen a Hezbollah rakétái nem csak Haifát, hanem a városon túli településeket is képesek elérni ha arra rákényszerül). Az említett rakéták természetesen nem nukleáris fegyverek, de ha ezeket a konténereket érik el, akkor a hatásuk egyenlő lesz a nukleáris fegyverével. A főtitkár kihangsúlyozta, hogy ez nem tartozik az ellenállás módszereihez és az utolsó libanoni-izraeli háborúban sem alkalmazott ilyen módszert annak ellenére, hogy megtehette volna, hiszen a haifai ilyen példa csak egy a sok közül.

A libanoni főtitkár mély tiszteletét fejezte ki a jemeni nép és hadsereg iránt, amely egyedül áll szemben az amerikai-szaúdi agresszióval már több mint egy éve. Kifejezte, hogy pártja büszkén vallja, hogy kiáll Szíria és Assad elnök oldalán, mert Izrael nagy terve, hogy megbuktassa a szíriai kormányt. Az ellenállás feladata meg az, hogy hű maradjon a szövetségeihez és harcoljon mindaz ellen, amit Izrael el akar érni a régióban. Ezért a főtitkár szerint az imperializmus tervei buktak meg ahelyett, hogy a szíriai vagy jemeni államok és népek akarata bukott volna meg.

“Az ellenállás mindig ott lesz, ahol lennie kell. Nem csak ma, hanem több száz év múlva is!”

A több, mint egy órás beszédében Nasrallah mélyen elítélte a Jemen elleni szaúdi agressziót valamint az agresszor további, Szíria elleni terveit, amelyet Törökországgal és Izraellel tervez a Daesh megmentése érdekében és nem fordítva, ahogyan azt állítják. Szavai szerint: “Ha jönnek, az jó, de ha nem jönnek az is jó. Mert ha nem jönnek, akkor gyorsan be tudjuk fejezni a szíriai háborút és le tudjuk zárni a “szíriai aktát”, viszont ha jönnének, akkor annál hamarabb egész régió “aktáit” lezárhatjuk.

A főtitkár legutóbb az izraeli hadügyminiszter hétvégi,müncheni megjegyzéseit támadta, amiben a “szunnita muszlim és izraeli szövetségről” beszélt Irán, a Hezbollah és szíriai állam ellen, ami Nasrallah szerint a pofátlanság csúcsa, hiszen maguk a palesztinok is szunni muszlimok és évtizedek óta szenvednek a cionista terrortól és megszállástól. A főtitkár szerint a muszlim tudósoknak és a muszlim embereknek ezeket a pofátlan kijelentéseket meg kell tagadniuk, és ha még a szaúdiak nyíltan is egyeztetnének Izraellel, ez nem jelenti azt, hogy a szunni muszlimok egy percre is Izrael oldalán állnának.

Orientalista.hu – Cadmus

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑