Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2019. 01. 27.

Naszrallah: Izrael rosszul hiszi azt, hogy az alagutak lezárásával meg tudja védeni magát

2019. 01. 27.

A Hezbollah libanoni ellenállási szervezet vezetője Hassan Nasrallah kijelentette, hogy Izrael nagyot téved ha azt hiszi, hogy az általa lerombolt alagutak meg fogják védeni egy jövőbeli támadástól. 
Nasrallah a libanoni Al-Mayadeen csatornának nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy az izraeli erők korábban felkutatták és megsemmisítették a libanoni ellenállás által használt alagutakat, melyek Libanon és a megszállt Palesztina között voltak. Elmondása szerint azok közül a titkos alagutak közül, melyeket a Hezbollah épített, sok már több mint egy évtizede készült.
,,Meglepett minket, hogy az izraeliek csak ilyen későn fedezték fel az alagutakat. Néhányat közülük még a 2006-os háború idején keészítettek.,,
A libanoni ellenállás vezetője elmondta, hogy az alagutak a Hezbollah stratégiájának csupán egy töredékét jelentették az Izrael elleni csapás tekintetében. És egyébként is csak a tel avivi rezsim fantáziájának része lehet az, hogy a lerombolt alagutak majd megvédik őket a jövőben.
,,Vajon logikus lenne az, hogy a Hezbollah majd több ezer fegyveressel négy alagúton keresztül vonul be Galileába?,,
Nasrallah szerint ugyanis a Hezbollah jelenleg képes földön, vízen, levegőben, valamint alagutakon keresztül is megtámadni Galileát. Azt azonban nem erősítette meg, hogy léteznek e még olyan alagutak, melyek Libanonból a megszállt Palesztinába vezetnek. Szerinte Benjamin Netanjahu és katonai vezetői nem képesek aláásni a Hezbollah tevékenységét, és a két hónapos művelet, melynek során négy alagutat semmisítettek meg szintén a libanoni ellenállást erősítette azzal, hogy ezzel is félelmet keltettek a zsidó telepesekben.
Orientalista.hu – Al-Isfahani Forrás: Tasnimnews

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑