Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2016. 08. 24.

Nem fogadják vissza a Szíriában likvidált terroristák holtesteit

2016. 08. 24.

Több mint 30 ezer vahhabita terrorista halt meg a terroristaellenes hadműveletekben, de a szíriai hatóságoknak problémát jelent a holttestek visszajuttatása a “kibocsátó” országokba, közölte a Szíriai Törvényszéki Orvosszakértő Bizottság elnöke a Szputnyik orosz médiatársasággal.

A szíriai kormány nem tudta sok ezer Iszlám Államhoz, Nuszra Fronthoz és a többi iszalmista szervezethez tartozó terrorista hulláját hazaküldeni a származási országokba, akiket a terroristaellenes műveletekben likvidáltak, mondta Husszein Nofal, a Szíriai Törvényszéki Orvosszakértő Bizottság elnöke a Szputnyik orosz médiatársaság tudósítójának.

Nofal elmagyarázta, hogy miután a holttesteket azonosították és a származási országot értesítették, még a szomszédos országok sem hajlandóak a hullák visszafogadására.

“Sok ezer halott vahhabita terroristát tudtunk azonosítani, akik Európából, Törökországból, Irakból, Szaúd-Arábiából, Jordániából, Libanonból és egyéb arab országokból származik. Nem voltunk képesek további 30 ezer vahhabita terrorista hulláját azonosítani.” – közölte Nofal a Szputnyik tudósítójával.

Sajnos, tette hozzá az orvosszakértő, ártatlan szíriaiak szintén jutottak ugyanarra a sorsra. Elmondta, hogy a Szíriai Arab Hadsereg és a szövetségesei számos tömegsírt fedeztek fel, amelyekben a Szíriában garázdálkodó terrorista csoportok áldozatait találták meg, és a holttesteiken gyakran láthatóak kínzás nyomai.

“Amikor a felszabadított településeken halott civilekkel teli tömegsírokat találunk, gyakran képtelenek vagyunk megállapítani a halál okát, mert mióta megölték őket sok idő múlt el és nem tudjuk azonosítani őket.” – magyarázta Nofal.

“Gyakran tapasztaljuk, hogy a holttesteket fizikai kínzásnak vetették alá, robbanások, vágások nyomai vannak rajtuk, dízelolajat és vegyszereket injekcióztak a vérükbe. Néhány szerencsétlen nő testében idegen tárgyakra leltünk boncoláskor.” – mondta az orvosszakértő, hozzátéve, hogy terrorista csoportok erőszakos cselekedeteinek növekvő számban esnek áldozatul nők és gyerekek.

A Szíriai Arab Hadsereg folytatja a vahhabita terroristák által megszállt területek felszabadítására indított hadműveleteket és kedden visszaverte az ISIS/Daesh terrorszervezet támadássorozatait a Kwejersz légi támaszpont közelében, Aleppo tartomány területén megközelítőleg 50 kilométerre a török határtól. Számos terrorista meghalt és a hadfelszerelésük megsemmisült, közölte egy szíriai katonai forrás.

Az Al-Masdar News hírújság azt jelentette, hogy a Szíriai Arab Hadsereg elfoglalta az Umm Kara magaslatot, egy fontos térséget Dél-Aleppoban, a Dzsaish Al-Fatah terror koalíció fegyveresitől.

Az iráni Fars News kedden azt jelentette, hogy a Szíriai Arab Hadsereg és szövetséges paramilitáris egységek vahhabita terrorista csoportok 100 tagjával végeztek, közöttük az Ahrar Al-Sham és a Fateh Al-Sham (korábban Al-Nuszra Front) fegyvereseivel Hama tartományban, 46 kilométerre Homsztól Nyugat-Szíria központi részén.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑