Cadmus fordítás Cadmus
Gazdaság

2016. 03. 19.

Nem fogják elhinni, melyik ország cégével bővíttetik az oroszok repterüket!

2016. 03. 19.

A legnagyobb moszkvai repülőtér bővítését a „Renaissance Construction” nevezetű cég fogja véghezvinni.

Török cég nyert szerződést az orosz Sheremetyevo repülőtér bővítésére. Az orosz fővárosban található Sheremetyevo repülőtér vezetői tanácsa azt mondta, hogy egy török vállalat, a „Renaissance Construction” fogja kivitelezni a repülőtér bővítését.

A reptér vezetősége március 18-án, pénteken nyilatkozott: „Az igazgatóság az ülésén jóváhagyta a repülőtér északi oldalának fejlesztési projektjét, illetve egy új szárny és két új alagút megépítését, szerződő félnek pedig a „Renaissance Construction” cégét választottuk, hogy megvalósítsák ezeket a munkákat.”

Ezt megelőzően a legnagyobb moszkvai reptér igazgatósága azt mondta, hogy két vállalat versenyez a szerződésért, hogy bővíthessék a repülőteret, ezek pedig a „Limak” és a „Renaissance Construction”. Később bejelentették, hogy a „Limak” cég visszalépett – tudósítanak az orosz források.

A bővítési projekt keretében szerepet játszik a 2018-as futball világbajnokságra való felkészülés, melyet házigazdaként Oroszország először rendez meg. Ez a nagy sportesemény is azon okok közé tartozik, amiért szükséges az új szárny megépítése, hogy nagyobb számú utast tudjanak fogadni.

A tervek szerint a reptér kapacitása 2018-ban 50 millió utas lesz évente.

Orientalista.hu – Syriana

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑