Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2017. 06. 21.

Netanyahu figyelmeztette Iránt az ISIS ellen kilőtt rakéták miatt

2017. 06. 21.

Az izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanyahu figyelmeztette Teheránt, ne küldjön fenyegető jeleket Izraelre nézve. Mindezt miután Irán ballisztikus rakétákat lőtt ki földjéről, a szíriai Deir ez-Zor tartományba ISIS terroristákat célozva.

Az Iráni Forradalmi Gárda bejelentette, hogy Irán nyugati részéből 6 rakétát lőttek ki vasárnap Szíria észak-keleti részére, terrorista bázisokat megcélozva.

A Forradalmi Gárda megerősítette, hogy a támadás „bosszú” volt azokért a terrortámadásokért, melyek Teheránt érték június 7.-én, és melyek 17 halálos áldozathoz vezettek. A teheráni terrortámadásokat az Iszlám Állam vállalta magára, ezekért állt most bosszút Irán.

Netanyahu hétfőn azt mondta: „Mi követjük az ő tetteiket és nyilatkozataikat… egy üzenetem van Irán részére: Ne fenyegessétek Izraelt.”

A Likud párt több vezető tagja előtt Netanyahu úgy nyilatkozott: „Hadseregünk és a biztonsági erőink folyamatosan figyelemmel kísérik Irán tevékenységét a régióban.” Hozzátette: „Ez a tevékenység magában foglalja (az irániak) Szíriában való megmaradásuk kísérletét, és természetesen kifinomult fegyverek átadását a Hezbollahnak, és egyéb műveleteket.” Az izraeli miniszterelnök szavai szerint, „Irán fenyegetést jelent Izraelre, a Közel-Keletre és talán az egész világra nézve.”

Az iráni ballisztikus rakéták (melynek hatótávolsága 2000 km) jelentik a feszültség egyik legjelentősebb okát Irán és Izrael illetve az Egyesült Államok között.

Az izraeli védelmi miniszter, Avigdor Lieberman szerint ugyanakkor, Izrael nem aggódik a vasárnapi iráni rakétatámadás miatt. (RT, AFP)

Orientalista.hu – Johnny Corleone

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑