Cadmus fordítás Cadmus
Menekültügy

2017. 06. 14.

Nógrádi: egyetlen uniós ország sem tartja be a kvótarendszert

2017. 06. 14.

A szegényebb országok ellen egyszerűbb elindítani a kötelezettségszegési eljárást – vélekedett a hazánkkal szembeni kettős mércéről a szakember.

A kvótarendszer alapja, hogy senki nem fogadta be azt a mennyiségű migránst, amit számukra előírtak – mondta el Nógrádi György az M1 Ma reggel című műsorában. A biztonságpolitikai szakértő kiemelte, hogy a döntő különbség a visegrádi négyek és a nyugat-európai országok között, hogy előbbiek tiltakoznak ellene és nem hajtják végre, míg utóbbiak egyszerűen csak nem hajtják végre. Az unió 28 államából nincs olyan ország, ami végrehajtaná az előírásokat – húzta alá.

A magyar kerítés már baj

A szegényebb országok ellen egyszerűbb kötelezettségszegési eljárást indítani – mondta el kérdésre válaszolva Nógrádi György. Példaként hozta, hogy hazánk ötödikként épített kerítést, és az első négy esetben „szó nem hangzott el, míg Magyarország ellen igen”.

Az elmúlt napok legjobb „vicce”, hogy a görög származású biztos a bolgár határra épített kerítést logikusnak nevezte, míg a magyar határzár „az más” – fejtette ki a szakértő. A beszélgetésben az osztrák migránspolitikával kapcsolatban elhangzott, hogy nyugati szomszédaink két évvel ezelőtt lefasiztázták Magyarországot a kerítés miatt, „ők ugyanezt a kerítést építik, csak szárnyaskapunak hívják”.

Kettős mércét alkalmaz az Európai Unió mai felső vezetése – húzta alá Nógrádi.  Biztos vagyok benne, hogy néhány éven belül ez a vezetés bukni fog. Túl kell élni, míg Európában a politikai korrektség végre lekerül a napirendről – tette hozzá.

Határ

A Földközi-tenger lezárása technikailag megoldható, csak politikai akarat kéne hozzá – emelte ki. Emellett kijelentette, hogy nem szabadna a kimentett migránsokat Olaszországba hozni, hanem Észak-Afrikában kell megoldani a problémát.

Orientalista.hu – M1/Ma reggel

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑