Cadmus fordítás Cadmus
Keresztényüldözés

2016. 12. 24.

Nógrádi: Keresztényellenes háború zajlik

2016. 12. 24.

Saját fáradtságának és „hülyeségének” volt a következménye, hogy Milánóban lelőtték a berlini kamionos merénylet feltételezett elkövetőjét – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. Az elemző szerint a német rendőrség rengeteget hibázott az ügyben, és nagyon nehéz lesz felgöngyölíteni az ügyet. Az elemző arról is beszélt, szerinte az idei karácsony előtt keresztényellenes háború zajlik.

Nagyon valószínű, hogy voltak társai a berlini kamionos merénylet elkövetőjének. A gyanúsított Anis Amrit a merénylet után ugyanis egyszerűen felült a vonatra, és a német fővárosból Franciaországba utazott, majd onnan Olaszországba, majd egy „teljesen buta ok miatt bukott le” – mondta az M1-en Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő.

Buta ok miatt bukott le

Az elemző annak kapcsán nyilatkozott, hogy péntek hajnalban Milánóban lelőtték a hétfői berlini kamionos merénylet feltételezett elkövetőjét,  Anis Amrit. Nógrádi György hangsúlyozta, egy egyszerű olasz rendőr szokványos ellenőrzésként akarta igazoltatni a férfit, aki ahelyett, hogy elővette volna valamelyik hamis iratát, pisztolyt rántott, és megsebesített egy egyenruhást, így lelőtték. A fiatal tunéziai férfi lebukása a saját fáradtságának és „hülyeségének” volt a következménye.

Így sokkal nehezebb lesz felgöngyölíteni az ügyet

Tény, hogy a német rendőrség hagyta, hogy a terrortámadás helyszínéről elszökjön, és továbbmenjen külföldre – mondta Nógrádi György, aki szerint a német hatóság rengeteget hibázott. Erről most, hogy az elkövetőt megölték, és vége az ügynek, el lehet kezdeni beszélni – ahogy azt a német belügyminiszter, Thomas de Maiziere korábban, a hajsza idején megelőlegezte.

Az elemző azt is hangsúlyozta azonban, hogy miután az elkövető meghalt, és nem lehet kihallgatni, sokkal nehezebb lesz az ügyet felgöngyölíteni, például válaszolni arra a kérdésre, voltak-e segítői.

Zsinórban jönnek a hasonló esetek

Nógrádi György arra is reagált, hogy szintén pénteken Líbiában eltérítettek egy utasszállító repülőgépet, amely Máltán landolt. A biztonságpolitikai szakértő szerint az elmúlt órákban zsinórban jöttek a hasonló esetek a világban. Az ausztráliai Melbourne belvárosában karácsony napjára tervezett terrortámadásokat hiúsítottak meg a hatóságok, Németországban két koszovói akart egy bevásárlóközpontban robbantani. Nemzetközivé vált tehát a terror, amire az európai politikának válaszolnia kell, különben a saját polgárait végveszélybe sodorja – tette hozzá.

Lesz még ilyen

Nógrádi György szerint az ilyen esetek után a vezetők mindig összeülnek, és azt mondják, soha többet nem lesz ilyen. De lesz ilyen – véli az elemző, aki hangsúlyozta, az alapvető feladat az európai külső, schengeni határok zárása, mert nem lehet olyan nagyszámú migránst ellenőrizni, mint amennyi az utóbbi időben érkezik a kontinensre. A kitoloncolások tekintetében is ugyanolyan kőkeményen kellene reagálni, mint az Egyesült Államok vagy Ausztrália – mondta.

Karácsony előtt, háború a keresztények ellen

Nógrádi György arról is beszélt, hogy a nagy karácsonyi vásárokat nem lehet százszázalékosan biztosítani a merényletek ellen, a több rendőr csak csökkenti a terrortámadás valószínűségét. Az is nyilvánvaló, hogy a karácsony kezdete előtt az európai kereszténység ellen hajtanak végre támadásokat a terroristák. Ha megnézzük, hogy a december 24-ei szentestét megelőző napon, illetve az elmúlt huszonnégy órában hány merényletkísérlet volt, akkor azt kell mondani, ahogy az egyik német tartományi belügyminiszter is tette, hogy Európa háborúban áll – hangsúlyozta Nógrádi György.

Orientalista.hu – Hirado.hu

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑