Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2016. 02. 27.

Norvégia Svédország összeomlására készül

2016. 02. 27.

Svédország 80.000 menekültet tervez deportálni idén, de a norvég miniszterelnök asszony, Erna Solberg attól tart, hogy mindez túl kevés lesz, és túl későn.

Ha nem egy barlangban éltél az utóbbi fél évben, bizonyára hallottál róla, hogy Svédországban bajok vannak.

Az elmúlt egy évben 160 ezer menekült érkezett Svédországba, ami érezhetően megnövelte a társadalmi feszültségeket. A szilveszter éjjeli kölni események után (amikor kb. 1000 bevándorló molesztált nőket a nyílt utcán) felszínre került, hogy tavaly augusztusban hasonló zaklatások történtek egy stockholmi ifjúsági fesztiválon, és a rendőrség mindent megtett az ügy eltussolására.

Majd egy 22 éves szociális munkást gyilkolt meg egy szomáli migráns egy bevándorlók részére fenntartott szociális otthonban, később pedig olyan hírek érkeztek, hogy észak-afrikai ifjak randalíroznak rendszeresen a stockholmi pályaudvar környékén.

A svéd események hatására, és mivel attól tart, hogy a problémák sűrűsödhetnek a jövőben, Erna Solberg, Norvégia miniszterelnöke előkészíttetett egy törvényt, amely Norvégiának lehetővé teszi, hogy ne engedjék át a határon a menedékjog-kérőket Svédország összeomlása esetén.

A norvég ügyvédi kamara szerint a törvény megszegi az ország nemzetközi egyezményeit, és az alapvető emberi jogokat, de Solberg nem lép vissza. „Ha előterjesztünk egy ilyen törvényt, tudjuk, hogy ez egy nagy törés az eddigi helyzettel szemben, de készen kell állnunk a legrosszabb esetre is.”

A svéd külügyminiszter, Margot Wallström tavaly októberben nyilatkozta, hogy „a legtöbb ember úgy érzi, hogy nem vagyunk képesek fenntartani egy rendszert, ahol 190 ezer ember áramlik be minden évben – hosszú távon, ez a rendszer össze fog omlani.”

Schengen szétesése megkezdődött, és a jövőben várhatóan egyre több hasonló hírről fogunk hallani.

Orientalista.hu – Jack Fall (a Zerohedge.com cikke nyomán)

 

 

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑