Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2019. 12. 01.

Nyolc CIA ügynököt tartóztattak le Iránban

2019. 12. 01.

Az iráni hírszerzési minisztérium bejelentette, hogy nyolc embert tartóztattak le az országban, akik kapcsolatban államnak az amerikai központi hírszerzéssel (CIA).

,,Ezek a személyek a CIA-tól kaptak kiképzést különböző országokban, majd pedig újságíróknak adták ki magukat.,,

Ezt az iráni hírszerzési minisztérium kémelhárítási osztályának vezetője nyilatkozta szerdán.

,,Hat személyt a tüntetéseken való részvétel közben vettek őrizetbe, ahol a CIA parancsait hajtották végre. Két személyt pedig akkor amikor információkat próbáltak külföldre küldeni.,,

Az üzemanyag árának emelése miatt kialakult tüntetéseken külföldiek által támogatott zavarkeltők jelentek meg akik erőszakos cselekményeket kezdtek az országban. Gyújtogatnak, raboltak és középületeket támadtak meg, mint például bankok, benzinkutak, üzletek.

Az Iráni Forradalmi Gárdának azonban sikerült letartóztatnia a 100 legfontosabb szervezőt, akik a tüntetéseket mozgatták.

Múlt pénteken Gholam Hossein Esmaili igazságügyi szóvivő bejelentette, hogy ezek közül a letartóztatott személyek közül többen kapcsolatban állnak az Irán ellenes és az Egyesült Államok által támogatott Mujahedin-E Khalq nevű terror szervezettel és olyan szeparatista csoportokkal, melyek az ország határvidékén tevékenykednek.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Iran Press) 

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑