Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2015. 07. 03.

Nyolcvan ezer terrorista lépett be Szíria területére Törökországon és Jordánián keresztül

2015. 07. 03.

Bashar Al-Jaafari, Szíria ENSZ nagykövete szerint mintegy 80.000 külföldi terrorista szivárgott be Szíriába Törökországon és Jordánián keresztül, az elmúlt évek során.

bashar aljaaafari

Bashar Al-Jaafari, az Szíria ENSZ nagykövete

A szíriai ENSZ nagykövet szerint az elmúlt időszakban megjelent Jaish al-Fath és Jaish al-Yarmouk terrorista csoportok tagjait, akik hűségesküd fogadtak al-Kaida szíriai ágának a Nuszra Frontnak, Izrael, Jordánia és az Egyesült Államok képezték ki és látták el korszerű fegyverekkel.

“A szíriai kormány a kezdetektől készen állt arra, hogy politikai megoldást találjanak a válságra, de egyes arab és nemzetközi hatalmak nem akarják ezt, és akadályozzák Staffan de Mistura szíriai ENSZ különmegbízott munkáját és küldetését.” – mondta Al -Jaafari

Több jelentés és beszámoló arról ír, hogy az amerikai külügyminisztérium tudtával és jóváhagyásával, török jordán kiképzőtáborokban gyűjtötték össze a külföldi iszlamistákat, majd kiképzésük után felfegyverkezve Szíriába küldték őket harcolni.

Az USA regionális és szövetségesei – különösen Katar, Szaúd-Arábia és Törökország már a konfliktus első napjaiban támogatták a fegyveresek működését Szíriában.

Az ENSZ szerint több mint 220.000 embert öltek meg, és 10 millió ember vált hontalanná a több mint négy éve tartó konfliktus során.

Orientalista.hu – Zennobia

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑